Joi, 18 aprilie 2024 - 9:17:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ursitoarele moderne fac bani buni la botezurile cu ştaif


28 august 2012


ursitoareTradiţiile şi obiceiurile se transformă încet, dar sigur în surse de venit. Astfel, pentru botezuri sunt la modă ursitoarele care vin cu un program variat şi cu preţuri pe măsură, în condiţiile în care au mai multe spectacole pe seara. Unul dintre cele mai mici tarife este de 400 de lei, însă dacă se optează şi pentru un iluzionist, atunci preţul sare până la 1800 de lei pentru o oră de program artistic.

Durează maxim jumătate de oră

Pentru un program clasic ce include trei ursitoare, dansuri specifice şi cadouri pentru bebeluşi, proaspeţii părinţi vor scoate din buzunar 400 de lei, chiar dacă durata este de doar un sfert de oră. “Ursitoare Iaşi” au şi programe de lux, mai complexe. Astfel, pentru un îngeraş, petale de trandafir, cinci dansuri ale ursitoarelor, texte personalizate pentru cel mic şi cadouri pentru bebeluş, suma ajunge la 450 de lei pentru 25-30 de minute. Personajele de poveste, precum prinţese, piraţi sau clowni, picturi pe faţă şi valsul a doi dansatori profesionişti sunt ingredientele care plusează tariful până la 600 de lei pentru o oră. “Primul lucru care ne interesează este numele copilului, iar mai apoi dacă au părinţii dorinţe deosebite în privinţa urarilor. De obicei nu facem reduceri, pentru că se dă chitanţă, dar dacă nu avem deplasare în afara oraşului şi evenimentul ar fi în oraş, atunci putem să vă oferim un discount de 50 de lei. Dacă vă hotărâţi, atunci discutăm mai multe şi trebuie să plătiţI un avans de 50 de lei. Restul la sfârşit”, a precizat Laura Manoliu ce face parte din Ursitoare Iaşi. Programarea pentru ursitoare trebuie făcută cu ceva timp înainte, pentru că acestea par a fi foarte ocupate. “Noi făceam spectacole de peste trei ani şi am fost la multe botezuri. E important să ştim dinainte dată, pentru a vedea dacă nu cumva sunt programări deja atunci”, a mai spus Laura Manoliu.

“Nu e nevoie de avans”

Trei actriţe de la Teatrul Luceafărul sunt şi ele ursitoare la cerere. Acestea au însă un program mai variat. “Noi avem două ursitoare bune şi una rea care să contureze un conflict. Cea rea nu reuşeşte însă să facă nimic, pentru că aplanam noi tot, dar tot e nevoie şi de un personaj negativ. Pentru 30 de minute tariful este de 500 de lei şi nu prea mai avem unde scade. Nu e nevoie de avans. Pe noi ne interesează şi că invitaţilor să le placă ce facem. La sfârşit le putem lua mai puţin dacă nu le-a plăcut atât de mult. Avem şi botezuri la care unul dintre părinţi e italian sau englez şi atunci trebuie să facem textele în limba respectivă, iar înainte trebuie să repetăm şi noi”, a spus Iulia Trif.

Ursitoarele pot fi mai multe decât trei, însă în acest caz s-a mers pe varianta cea mai redusă. “Există formule şi de 4 sau şapte ursitoare, dar noi vrem să îmbinăm tradiţionalul cu modernismul. Lucrăm chiar cu o firmă de Feng Shui care ne face previziunile pentru puiuţ”, a mai menţionat Iulia Trif.

Iluzionistul umfla preţul

Iluzionistul ridică şi mai mult preţul. Pentru o oră de program cu ursitoare şi iluzionist, părinţii vor plăti 1.800 de lei. “Spectacolul nostrum e unul dinamic şi facem oamenii să se simtă bine. Avem două tipuri de programe. Dacă doriţi, pe lângă cele trei ursitoare şi un iluzionist timp de o oră, atunci tariful este de 1.800 de lei. În acest caz venim cu asistenta şi recuzită. Cel de-al doilea program este mai scurt, de 25 de minute şi costă 1.200 de lei. El include trei ursitoare care fac urări celui mic şi dansurile specifice, dar şi un mic moment de magie. Mie îmi plac oamenii care ţin la buzunarul lor şi negociază, aşa că mai putem discuta la preţ”, a spus magicianul Augustin. Acesta a participat la mai multe emisiuni de televiziune de-a lungul timpului, printre care se număra “Cireaşă de pe tort” sau “Un show păcătos”. Magicianul Augustin percepe un avans de 200 de lei, indiferent de tipul de program ales de cei interesaţi, urmând ca la sfârşit să se achite şi restul sumei. “Sâmbătă avem de obicei 3-4 spectacole pe seara, aşa că avem nevoie dinainte să ştim când doriţi o programare. Unii ne cheamă chiar şi a doua oară, pentru că le place ceea ce văd”, a mai spus Magicianul Augustin. Conform credinţelor româneşti, ursitoarele sunt cele trei fete sau zâne care prevestesc pruncului nou-născut care îi va fi soarta. Ele îi oferă celui mic grâu pentru a fi cinstit în viaţă, mentă pentru a creşte uşor şi frumos sau alte asemenea daruri


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro