Marţi, 16 aprilie 2024 - 6:54:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un milionar român transformă al cincilea „Circ al Foamei” în mall


6 aprilie 2012

circulfoameiConstrucţia cunoscută sub denumirea de Circul Foamei din zona Unirii a Bucureştiului a început să fie transformată într-un centru comercial modern. Proprietarul imobilului, milionarul Aurel Eugen Muntean, vrea să renoveze şi să extindă structura existentă.

În ultima perioadă au apărut o serie de informaţii cu privire la includerea unui imobil înalt lângă proprietatea existentă, însă acest lucru nu se poate face fără elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Clădirea existentă are o suprafaţă construită desfăşurată de circa 20.000 mp.

Acesta este al cincilea „Circ al Foamei“ transformat în mall, după Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall şi Liberty Center.

Imobilul din zona Unirii se află în proprietatea companiei Minerva – Galeriile Comerciale cu sediul în Sibiu, controlată de Aurel Muntean, dar care îl are în consiliul de administraţie şi pe Nicolae Nan, zis Naşul, fost prefect de Sibiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, fost deputat şi multă vreme preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat, actual vicepreşedinte al PDL Sibiu. Compania avea în 2010 un capital social de 26 mil. euro şi a încheiat anul cu un profit de un milion de euro, conform datelor înscrise la Ministerul Finanţelor Publice.

Construcţiile sunt efectuate de firma Salmad, în spatele căreia se ascunde adevărata avere a lui Relu Muntean, fostul fotbalist al Sportului Studenţesc. Încrengătura de firme la care Muntean figurează fie ca administrator, fie ca acţionar prin intermediul altor companii duce într-un final la cele două perle din coroana sibianului: lanţul hotelier Împăratul Romanilor şi Magazinul Victoria de lângă Poliţia Capitalei. Lanţul Împăratul Romanilor cuprinde hotelurile Carpaţi din Bucureşti, Aurelius din Braşov, Hotel Parc din Arad, Cetate din Alba şi cel mai important Împăratul Romanilor localizat la doi paşi de Piaţa Mare a Sibiului.

Antreprenorul sibian în vârstă de 57 de ani a ocupat în ultima ediţie a Top 300 Capital locul 107, cu o avere estimată la 55-60 mil. euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro