Sâmbătă, 28 mai 2022 - 1:37:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cea mai mare bancă de celule stem din România cere insolvenţa


21 decembrie 2014

Cea mai mare bancă de celule stem a cerut instanţei intrarea în insolvenţă. Firma are datorii de peste 20 de milioane de lei la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, după ce instituţia a revenit asupra deciziei potrivit căreia laboratorul era scutit de la plata TVA. Reprezentanţii companiei susţin că reorganizarea judiciară nu îi va afecta şi pe clienţi

.Printr-o decizie a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din 2009, clinica Cord Blood Medical Center a fost scutită de plata TVA pentru serviciile legate de procesarea şi stocarea celulelor stem, considerate drept servicii medicale. Recent, însă, ANAF a revenit asupra deciziei şi a cerut companiei să plătească retroactiv întreaga sumă.

În acest moment suntem obligaţi să plătim datorii vechi de cinci ani, iar acest lucru este imposibil pentru orice companie, de aceea am început procedura de reorganizare judiciară”, a declarat Zohdy Hamid, fondatorul Cord Blood Center.

Banca de celule stem a acumulat în ultimii cinci ani, prin neplata TVA-ului, datorii de 13 milioane de lei. Fiscul a calculat suma şi penalizări şi dobânzi în valoare de 7,8 milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2022
Autentificare
stiriactuale.ro