Marţi, 19 martie 2024 - 12:14:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


50% din piaţa alimentară este evaziune fiscală


17 ianuarie 2012

evaziuneEvaziunea fiscală din industria alimentară reprezintă, la ora actuală, 50-60% din totalul pieţei, fiind în continuare în creştere din cauza majorării TVA. Anunţul a fost făcut de Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta, Sorin Minea.


“Consider că medicii veterinari ar putea elimina evaziunea fiscală din industria alimentară prin trasabilitate şi împerecherea datelor de la nivel de producţie, respectiv cantităţile de carne şi lapte intrate şi cele ieşite. Toate acestea pot da un cuantum al evaziunii fiscale din România de astăzi. În prezent, evaziunea fiscală din industria alimentară reprezintă în jur de 50-60% din totalul pieţei, fiind în continuare în creştere din cauza majorării TVA”, a precizat Sorin Minea, la o întâlnire organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi cu reprezentanţii instituţiilor publice aflate în subordinea autorităţii.
mineaMinea consideră că siguranţa alimentului înseamnă un control egal pentru toată lumea, nu unul diferenţiat. De asemenea, Sorin Minea a precizat că populaţia trebuie să fie încurajată să nu cumpere produse din locurile necontrolate de autorităţile veterinare.

“Mă refer la târgurile tradiţionale şi pieţele libere care distrug industria României. Cei care vând produse tradiţionale sunt de multe ori fabrici reale. Jumătate din produsele tradiţionale sunt cumpărate de la Metro, schimbate etichetele, reafumate şi vândute cu etichete şi la preţ de tradiţionale. Nu se poate vinde carnea pe tarabe”, a subliniat preşedintele Romalimenta.
În privinţa legislaţiei, Minea a afirmat că deşi există, aceasta nu este implementată corect.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat luni o întâlnire cu instituţiile publice aflate în subordinea sa, dar şi cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din industria alimentară şi ai crescătorilor de animale pentru prezentarea obiectivelor pentru anul 2012 în sistemul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro