Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:04:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Învaţă cum să începi o afacere prin proiectul Antreprenorium


16 aprilie 2018



Asociatia “Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), implementeaza in perioada 3 ianuarie 2018 – 2 ianuarie 2021 proiectul #Antreprenorium, cod Mysmis 105026.

Proiectul #Antreprenorium este finantat in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, apelul Romania Start Up Plus si are drept obiectiv incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunea Sud a Romaniei.

Grupul tinta al proiectului #Antreprenorium este format din 400 de persoane, dintre care 200 sunt femei, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • Au domiciliul sau resedinta in mediul urban sau rural din regiunea Sud
  • Intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban din regiunea Sud

Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de formare antreprenorială, in ariile  tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv: cadrul general in care activeaza afacerea, marketing-ul afacerii, finantarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea si elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs va avea o durată de desfăşurare de 40 de ore, iar competentele antreprenoriale dobandite de cursanti vor fi certificate ANC.

In perioada 3 aprilie 2018 – 2 noiembrie 2018 se va desfasura Concursul de planuri de afaceri, in urma caruia vor fi selectate 55 de planuri de afaceri care vor primi o finantare in cadrul proiectului de maximum 160 000 lei. Astfel, 55 de firme vor beneficia de capital de start-up, astfel inlaturandu-se un obstacol extrem de important al demararii unei afaceri, respectiv lipsa resurselor financiare. In plus, castigatorii concursului vor beneficia de actiuni de sprijin in cadrul proiectului #Antreprenorium pe mai multe paliere: vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de  abilităţi practice în domeniul în care vor demara noua afacere, vor beneficia de consiliere, consultanţă, mentorat în scopul consolidării şi punerii în aplicare a planului de afaceri şi vor fi sprijiniti în vederea înfiinţării afacerilor. Funcţionarea şi dezvoltarea afacerilor finanţate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eşec al acestora, precum şi pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supravieţuirea pe piaţă.

Bugetul proiectului este de 13.324.144,63 lei, din care 8.800.000 lei reprezinta subventiile acordate celor 55 de firme infiintate in cadrul proiectului.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizaţi următoarele date de contact:

E-mail:[email protected]

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro