Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:32:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reacţia României la scandalul produselor de calitate inferioară distribuite în Est


26 februarie 2017

Autorităţile din Cehia caută aliaţi în România şi în alte state care au aderat recent la Uniunea Europeană pentru a combate practica brandurilor internaţionale de a vinde produse de o calitate mai slabă în Europa Centrală şi de Est, în comparaţie cu produsele din Europa de Vest.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că a constituit „un colectiv de muncă”, format din reprezentanţi ai Ministerului, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru depistarea eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în Vestul Europei.„Am început astăzi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA să vedem cum, concret, depistăm, dacă este cazul, situaţia dublului standard.

Aici trebuie să fim, pe de o parte, şi echilibraţi în afirmaţii şi extrem de atenţi la ce se întâmplă pe piaţă. Motiv pentru care astăzi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, ANSVSA şi ANPC îşi stabilesc modul de lucru concret pentru a depista dacă există o astfel de situaţie în România.

Până atunci ne rezervăm dreptul să ne organizăm, să analizăm şi, în condiţiile în care găsim situaţii în realitate, le vom anunţa”, a declarat ministrul Daea, citat de Agerpres.ro.

Într-un răspuns pentru Digi24, Protecţia Consumatorului spune că s-a autosesizat după ce presa a mediatizat subiectul şi că va cere companiilor o poziţie privind posibila practică a dublului standard:

„ANPC va iniţia demersuri pentru o serie de întâlniri cu autorităţi care au competenţe în domeniu. În cel mai scurt timp, vom stabili un plan de acţiune comun. Vom solicita profesioniştilor care fac parte din lanţul comercial să ne transmită poziţia lor privind posibila practică a dublului standard.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro