Joi, 8 decembrie 2022 - 7:41:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Bănci importante, investigate pentru spălare de bani


25 septembrie 2012

Bank-Of-AmericaMai multe bănci americane, printre care JP Morgan şi Bank of America, sunt investigate în Statele Unite pentru spălare de bani folosiţi în traficul de droguri şi activităţi teroriste.

“Autorităţile federale şi locale investighează unele dintre cele mai mari bănci americane care nu au supravegheat corect transferurile de fonduri, ceea ce ar fi permis traficanţilor de droguri şi teroriştilor să spele bani”, a relatea publicaţia New York Times, citând mai multe surse.

Potrivit publicaţiei, este vorba de una dintre cele mai importante acţiuni împotriva spălării banilor lansate în SUA în ultimele decenii. Investigaţia nu a fost încă finalizată, dar autorităţile sunt pe cale să lanseze acţiuni împotriva JP Morgan şi să ancheteze activităţile mai multor altor bănci mari, între care Bank of America. Reprezentanţii JP Morgan şi Bank of America au refuzat să comenteze.

JP Morgan a fost deja în atenţia autorităţilor de reglementare în 2011 pentru posibila încălcare a sancţiunilor economice aplicate de SUA Cubei şi Iranului. Autorităţile americane au lansat deja investigaţii pentru încălcarea embargourilor şi împotriva mai multor bănci europene mari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro