Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:42:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adio benzină, cu bateria spaniolă vom putea călători câte 1.000 de kilometri!


12 martie 2017

Inginerii spanioli au produs un acumulator care ieftineşte călătoria cu 77%, se încarcă în doar 8 minute, iar maşina parcurge  până la 1.000 de km. Bateria a fost iniţial testată de cele 4 companii producătoare de automobile din Germania.

Desigur, electromobilul este un mijloc de transport foarte atractiv. Vehiculul, nu poluează aerul, nu crează mult zgomot, combustibilul e ieftin. Chiar dacă nu are puterea şi viteza vehiculelor cu combustibili obişnuiţi, electromobilul nu e atât de costisitor şi e accesibil majorităţii oamenilor.

Cu toate acestea, maşinile electrice moderne au două dezavantaje majore: se încarcă prea încet şi au durată de “viaţă”scurtă. Cu toate că bateriile cu curent electric sunt permanent îmbunătăţite, încărcarea completă a acestora durează câteva ore, iar mişcarea autonomă atinge abia 300 de kilometri.

Aceste neajunsuri sunt înlăturate de cercetatorii de la Universitatea din Cordoba.

Compania Graphenano (graphenano.com) este cel mai important producător mondial de grafen   la scară industrială. Adevărul e că bateria grafen poate duce la o altă revoluţie în industria de automobile şi de telefonie. Ea cântăreşte cât jumătate dintr-o baterie litiu-ion, costă cu 77% mai puţin, se încarcă în doar 8 minute, iar maşina parcurge  până la 1.000 de km.

Graphen-ul – un element minune, descoperit în 2004, în structura carbonului. Este de un milion de ori mai subţire decât o foaie de hârtie.

Grafenul este extrem de uşor: o foaie de un metru pătrat cântăreşte doar 0,77 grame.  Graphenul e conductor de  căldura, generează energie electrică şi îşi modifică proprietăţile în asociere cu alte elemente chimice.

Graphenano Compania a început productia de baterii “graphene” pentru vehiculele electrice, în prima jumătate a anului 2015, pentru două dintre cele patru mărci de automobile mari din Germania, care le-au testat pe maşinile lor.

Din cauza volumului mare, bateriile grafen nu pot fi utilizate la maşinile obişnuite, dar Graphenano lucrează asupra reducerii dimensiunii lor. Dacă va reuşi, smartphone-ul va putea fi reîncărcat în doar 5 secunde.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro