Joi, 22 martie 2018 - 4:35:30
EUR
EURO = 4.6651 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8002 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Justiţie paranormală: o fantomă a dat în judecată Finanţele Publice


9 iulie 2017

Dispărut de mai bine de cinci ani în condiţii suspecte, fostul şef de cabinet al ex-preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Codruţ Alexandru Marta, a acţionat, anul trecut, în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice, solicitând anularea unui act administrativ emis de autoritatea fiscală pe numele său, scrie Jurnalul.ro.

Marta a fost reprezentat, în acest proces civil, de către un cabinet de avocatură din Capitală, cabinet care a reprezentat, în aceeaşi speţă, alţi 24 de reclamanţi care, la rândul lor, au dat în judecată Finanţele Publice. Procesul nu doar că a fost acceptat la judecată de două instanţe, dar a şi fost dus la bun sfârşit, dispărutul Marta făcând, în luna noiembrie a anului trecut, chiar şi recurs. Decizia definitivă în acest proces a fost pronunţată, de Curtea de Apel Bucureşti, la sfârşitul lunii aprilie a acestui an, când reclamaţia a fost respinsă. Printre colegii de proces se numără şi controversatul Elan Schwartzenberg, cel care l-ar fi văzut ultima dată în viaţă pe Codruţ Marta în primăvara anului 2012 .

Încă din anul 2014, procurorii care instrumentează dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta erau de părere că acesta nu se mai află în viaţă, luând în calcul faptul că acesta ar fi fost victima unui asasinat. Timp de cinci ani de zile, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-preşedintele ANAF, nu a fost găsit, nici în viaţă, nici decedat, autorităţie şi apropiaţii acestuia neputând furniza absolut niciun fel de informaţii despre soarta lui.

În aceste condiţii, în mod complet inexplicabil, în data de 23 iunie 2016, „fantoma” lui Codruţ Marta şi-a făcut apariţia, în calitate de reclamant într-un proces civil, având numărul 24039/3/2016, înregistrat pe rolul Secţiei a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal al Tribunalului Bucureşti, în care a chemat în judecată Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1, solicitând anularea unui act administrativ emis pe numele său.

Codruţ Marta nu este singurul reclamant din acest dosar, speţa reunind nu mai puţin de 27 de persoane care au cerut, de asemenea, anularea actelor administrativ-fiscale emise pe numele lor de către cele două organe fiscale. Printre colegii de dosar ai lui Codruţ Marta se află şi personalităţi, printre care şi apropiaţi ai dispărutului om de afaceri.

Astfel, potrivit avizierului care anunţa, la acel moment, faptul că s-a înregistrat acest dosar la Tribunalul Bucureşti, o regăsim şi pe cea de-a doua soţie a lui Codruţ Marta, Andreea Marta, dar şi pe controversatul om de afaceri (fugit, la rândul lui, în Israel), Elan (Emilian) Schwartzenberg, pe fratele acestuia, Fabian, dar şi pe Oana Mihaela Schwartzenberg (alias Mihaela Rădulescu). Tot reclamanţi, alături de Codruţ Marta, în acelaşi proces, mai sunt fostul primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, fiul acestuia, Mihai, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, şi soţia sa, Codruţa Mihaela, apropiatul acestora Gabriel Sorin Strutinsky, dar şi alte persoane fizice.

A făcut şi recurs la Curtea de Apel

Dubioasa cauză a fost luată în discuţie de Tribunalul Bucureşti la patru luni de la data depunerii cererilor, mai exact în data de 27 octombrie 2016, procesul începând cu o amânare, instanţa acordând un alt termen de judecată pentru studiul înscrisurilor communicate şi pentru depunerea relaţiilor solicitate la primul termen. Procesul a fost reluat în data de 24 noiembrie 2016, care, de altfel, a fost şi ultimul termen în faza de fond, când magistraţii au decis să respingă contestaţia formulată de toţi cei 27 de reclamanţi în contradictoriu cu pârâta Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, după ce a constatat lipsa calităţii procesuale pasive a acesteia. Mai mult, Tribunalul Bucureşti, prin Hotărârea nr. 6772/2016, a respins cu totul contestaţia, pe care a considerat-o ca fiind nefondată. Fiind o hotărâre pe fond, ea a putut fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Şi, iată cum, în data de 13 ianuarie 2017, toţi petenţii, inclusiv Codruţ Alexandru Marta, au declarat recursuri, depuse la Tribunalul Bucreşti, prin intermediul Cabinetului de Avocatură Simona Barascu, unde toţi, inclusiv Codruţ Marta, şi-au declarat domiciliul ales. Cauza s-a mutat, astfel, la Curtea de Apel Bucureşti, care a înregistrat dosarul de recurs în data de 18 ianuarie 2017. Într-un singur termen de judecată, care a avut loc în data de 27 aprilie 2017, instanţa de recurs a finalizat definitiv această speţă, prin respingerea recursului ca nefondat.

Şi specialiştii în drept sunt uimiţi

Cum este posibil ca o persoană dispărută, despre care până şi anchetatorii care, teoretic, încă îl caută îl consideră mort, să dea în judecată statul român, să piardă la fond, apoi să formuleze recurs şi să piardă acest proces, la fix cinci ani şi o lună de zile de la dispariţie? Inexplicabil, după opinia specialiştilor în drept. Potrivit acestora, o acţiune în instanţă, fie ea în materie civilă, administrativă sau penală, poate fi făcută numai de către reclamant, personal, sau prin intermediul unui reprezentant legal. Acest reprezentant legal este obligat să prezinte instanţei o împuternicire care poate fi autentificată la notariat sau o împuternicire avocaţială semnată de acest reclamant.

Ceea ce, teoretic, înseamnă că dispărutul Codruţ Marta a semnat astfel de documente anul trecut, dar şi anul acesta. În 2014, la doi ani de la dispariţie, procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, care s-a ocupat iniţial de acest dosar, pe vremea când se afla la conducerea Parchetului General, preciza, într-un interviu, că ipoteza pe care merg anchetatorii este aceea că, „cel mai probabil, el nu se mai află în viaţă în acest moment”. „Avem în lucru un dosar care are şi acest aspect al dispariţiei lui Codruţ Marta. El este dat în urmărire internaţională, pe numele său s-a solicitat, acum doi ani, mandat de arestare preventivă. Luăm în calcul şi varianta în care el a fost ucis”, spunea, atunci, Marius Iacob.

Urmărit internaţional în Dosarul „Motorina”

Codruţ Marta este dispărut încă din data de 21 martie 2012. Se ştie că, în ziua respectivă, a plecat de la domiciliu, lăsându-şi telefoanele mobile acasă, după care i-a cerut şoferului să-l plimbe cu maşina prin oraş. Printre ultimele persoane care l-au văzut în viaţă pe Codruţ Marta se numără şi controversatul afacerist Elan Schwartzenberg. La momentul dispariţiei sale, Marta era deja cercetat penal, alături de şeful şi prietenul său bun, Sorin Blejnar, pentru instigare la evaziune fiscală.

În acelaşi an, soţia sa, Andreea Marta, a fost acuzată şi, ulterior, trimisă în judecată, pentru proxenetism. Dispariţia lui Codruţ Marta a fost anunţată de soţia sa după patru zile.

Coduţ Marta a fost dat în urmărire generală şi internaţională, prin Interpol, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea sa în lipsă, la cererea DNA. Marta este fostul şef de cabinet al ex-preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, alături de care este acuzat că, în perioada mai 2011 – iulie 2012, a sprijinit un grup infracţional organizat, preocupat cu sustragerea de la plata accizelor aferente unor mari cantităţi de motorină, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.


SURSA: Jurnalul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(441 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam visator si sa aveti tendinta sa neglijati problemele importante pe care le aveti de rezolvat. Nu este momentul sa incepeti noi activitati, pentru ca deciziile pe care le luati s-ar putea sa fie gresite. Profitati de ajutorul pe care vi-l ofera o persoana apropiata! taur Talentul dumneavoastra creativ este apreciat in societate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil pentru rezolvarea problemelor profesionale si in afaceri. Sfaturile unei rude mai in varsta va pot ajuta sa evitati o problema financiara. Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti vizita unor prieteni de familie, in compania carora va simtiti foarte bine.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca azi nu sunteti prea comunicativ si ar fi bine sa evitati intalnirile de afaceri. De asemenea, va sfatuim sa amanati deciziile importante in domeniul financiar. Este momentul sa va dedicati unor activitati relaxante. rac Aveti sanse de succes in toate activitatile legate de camin, dar si in societate. Puteti sa va faceti planuri de viitor. Ideile dumneavoastra sunt apreciate atat de partenerul de viata, cat si de partenerii de afaceri. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
LEU FECIOARĂ
leu Puterea creativa de care dispuneti va indeamna sa incepeti o activitate noua. Aveti toate sansele de reusita pe plan intelectual si sentimental. Parcurgeti o perioada favorabila inspiratiei artistice, in care imaginatia va stimuleaza creativitatea. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti mai sensibil decat de obicei, iar relatiile cu anturajul ar putea fi usor tensionate. Va sfatuim sa fiti prudent si sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le veti putea respecta. Ar fi bine sa va dedicati timpul liber unor activitati creative.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In viata dumneavoastra ar putea avea loc schimbari importante, care va vor oferi multe satisfactii. Activitatea intelectuala intensa si puterea creativa de care dispuneti azi contribuie la succesul dumneavoastra pe plan social. In partea a doua a zilei s-ar putea sa aveti de luat o decizie importanta pe plan sentimental. Eastrolog.ro va recomanda sa va bazati pe intuitie. scorpion Incepeti ziua plin de optimism si cu o imaginatie debordanta. Aveti toate sansele sa va faceti remarcat prin talentul artistic. In partea a doua a zilei s-ar putea sa faceti cunostinta cu o personalitate din domeniul artelor, care va juca un rol important in cariera dumneavoastra. Nu neglijati relatiile cu persoana iubita!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca nu aveti niciun moment de relaxare, dar imaginatia si ingeniozitatea va ajuta sa duceti totul la bun sfarsit. Astazi puteti avea mari realizari pe plan financiar. Daca va stapaniti nervozitatea cauzata de oboseala, relatiile cu partenerul de viata pot fi foarte bune. capricorn Aveti sanse de reusita in tot ce faceti azi. Este un moment excelent pentru a sustine examene, lucrari artistice si proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga fara probleme deosebite. Eastrolog.ro va sfatuieste sa acordati mai multa atentie problemelor cu care se confrunta membrii mai tineri ai familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Se pare ca sunteti hotarat sa incepeti o afacere, dar nu prea va ajung banii. Daca reusiti sa va puneti la lucru imaginatia si inventivitatea, puteti face rost de suma necesara. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o dezamagire in plan sentimental, care, insa, nu va afecteaza prea mult. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati calatoriile lungi. pesti Este o zi favorabila pentru planuri de viitor si pentru demararea unor noi activitati in domeniul social. Relatiile cu prietenii si cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Nu va pripiti in luarea deciziilor importante!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 martie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro