Joi, 28 martie 2024 - 10:58:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Veşti proaste: Vei plăti un impozit uriaş, dacă proprietatea pe care o ai nu îndeplineşte această condiţie


20 martie 2018

Firmele sau persoanele fizice care deţin o proprietate, o clădire, care nu îndeplineşte această condiţie, riscă să plătească un impozit majorat. Potrivit Codului Fiscal, persoanele în cauză ar trebui să-şi reevalueze clădirea o dată la trei ani.

Mai precis, aceştia trebuie să-şi actualizeze valoarea impozabilă a clădirii, în caz contrar, vo plăti un impozit mult mai mare. Potrivit avocat.net, firmele care au realizat ultima reevaluare înainte de finalul anului 2014 trebuie să întocmească un nou raport până la finalul lunii martie 2018, asta pentru a evita creşterea cotei de impozitare la 5%.

Persoanele fizice mai au timp până pe 2 aprilie pentru a plăti taxele. Aceşti primesc şi o reducere de 10%, dacă plătesc integral impozitul până la primul termen de plată. Următorul termen este pe 1 octombrie.

Firmele plătesc impozit pentru următoarele clădiri:

-pentru clădirile rezidenţiale (adică cele folosite pentru închiriere în scop de locuinţă ori care sunt contruite pentru a fi vândute ca locuinţe), impozitul se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% şi 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii;
-pentru clădirile nerezidenţiale (utilizate în scop economic), impozitul se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2% şi 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii;
-pentru clădirile cu destinaţie mixtă, impozitul se determină prin însumarea impozitului calculat pentru suprafaţa de locuit cu impozitul calculat pentru suprafaţa folosită pentru activitatea economică.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro