Joi, 25 aprilie 2024 - 9:10:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chinezii vor cu orice preţ să investească în România


5 septembrie 2013

Deschiderea şi interesul Chinei pentru dezvoltarea unor proiecte de investiţii în România sunt mai mari decât oricând, a declarat Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO). "Partea chineză a acceptat ca, pe relaţia cu România, să nu mai solicite garanţii guvernamentale pentru derularea proiectelor şi să lanseze oferte de finanţare clasice, ca orice alt investitor".
 
Preşedintele ARACO a afirmat că vizita de lucru de la Beijing, condusă de ministrul marilor proiecte Dan Şova, beneficiază de o puternică prezenţă a băncilor chineze: "Proiectele luate în calcul de ambele părţi sunt bancabile, fezabile. Se va face şi o prezentare a proiectului Legii de parteneriat public-privat, elaborat de Departamentul condus de domnul Şova".
 
Dan Şova a anunţat, recent, că în perioada 2-7 septembrie, va participa la forumul de afaceri româno-chinez, la lucrările comitetului consultativ româno-chinez în domeniul construcţiei infrastructurii de transport şi la lucrările şedinţei plenare a celei de-a XXIII-a Sesiuni a Comisiei guvernamentale româno-chineză de cooperare economică.
 
Ministrul Dan Şova, alături de liderii chinezi, vor discuta stadiul aprobării şi intrării în vigoare a "Acordului de cooperare dintre Guvernul României şi Guvernul R.P. Chineze cu privire la intensificarea cooperării bilaterale în domeniul infrastructurii" şi a posibilităţilor de implementare concretă a acestui Acord.  

Sursa: bursa.ro

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro