Marţi, 16 aprilie 2024 - 11:11:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BattleLab Robotica - concurs studenţesc internaţional de Sumo Robotic


3 mai 2017


 

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice şi BEST Cluj-Napoca şi-au unit forţele şi în acest an pentru a realiza un eveniment unic în Cluj-Napoca, eveniment ce se află la a şaptea ediţie. Vă invităm pe data de 6 mai în incinta Universităţii Tehnice, strada Bariţiu nr. 26, amfiteatrul P03, începând cu ora 10:00, pentru a anima spiritele împreună şi pentru a susţine roboţii favoriţi.

Competiţia presupune implementarea unor roboţi autonomi de sumo, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. Concursul se adresează tuturor studenţilor din universităţile cu profil tehnic din România şi din lume, indiferent de specializarea sau anul de studiu din care fac parte.

În cadrul acestei ediţii s-au afişat la linia de start 35 de echipe formate din maxim 4 studenţi care au muncit luni în şir, investind atât timp, cât şi bani, pentru construirea celor mai puternici roboţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc, regulile de desfăşurare şi angajament.

La BattleLab Robotica 2017 sunt aşteptaţi peste 300 de spectatori care să urmărească luptele dintre roboţii înscrişi, atât naţionali, cât şi internaţionali şi să îşi susţină echipa favorită.

Anul acesta evenimentul este susţinut de companiile partenere: BOSCH, Porsche, TELENAV, Stratec, SoftVision, Emerson, TME, NTT Data Romania, CSI Romania şi sponsorii: Frequentis, Betfair, Accessa, Robofun, Napoca Bussiness, Wenglor, Ministerul Educaţiei.

Mai multe informaţii despre eveniment şi competiţie pot fi găsite direct pe site la adresa www.battlelab.ro şi pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate condiţiile pentru dezvoltare personală, realizată prin educaţie complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative şi provocatoare, cum ar fi: training-uri, workshop-uri, suport în carieră (Jobshop, Competiţii inginereşti), cursuri academice etc.

În anul 1960 ia fiinţă, în cadrul Facultăţii de Mecanică, secţia de Inginerie Electrică, care în 1964 devine Facultatea de Inginerie Electrică, cu 528 de studenţi. După 13 ani de la înfiinţare, în 1977, Facultatea se dezvoltă prin secţiile noi de Electronică, respectiv, Telecomunicaţii şi Automatică şi Calculatoare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro