Joi, 28 martie 2024 - 4:25:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gură neaşteptată de oxigen pentru guvernul Grindeanu: 400 milioane de euro la buget


26 martie 2017

Guvernul ar putea beneficia de un venit suplimentar la buget de 400 mil. euro în urma deciziei favorabile României în procesul pe care l-a avut cu compania italiană de utilităţi Enel, ceea ce va reprezenta o gură de oxigen pentru veniturile buge­ta­re, tensionate în acest an ca urmare a reducerii de taxe.

Cele 400 mil. euro ar reprezenta, dacă vor intra anul acesta la buget, circa 0,25% din PIB, semnificativ în condiţiile în care deficitul bugetar este prevăzut la 2,96% din PIB, iar pe primele două luni veniturile sunt în scădere nominală faţă de anul trecut.

Reprezentanţii Enel s-au de­cla­rat dispuşi să achite încă de anul acesta prejudiciul stabilit faţă de sta­tul ro­mân, după ce Curtea de Ar­bi­traj de la Paris a decis ca italienii să res­tituie circa 400 mil. euro Ro­mâniei.

Com­pa­nia se obli­gase să achi­zi­ţioneze o parte sau în­tre­gul pachet de 23,57% din ac­ţiunile fostei Elec­trica Muntenia Sud.

„Avem posibilitatea să plătim anul acesta acea datorie de 401 mi­lioane de euro către statul român într-o singură tranşă. Vom respecta decizia luată de Curtea de la Paris. Vrem să lăsăm în urmă această pro­blemă şi să ne ocupăm de investiţiile pe care le avem în plan în România“, a spus Georgios Stassis, country manager Enel în România.

Pe de altă parte, compania a anunţat un buget total de investiţii de 329 de milioane de euro pe piaţa locală până la sfârşitul anului viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro