Sâmbătă, 13 august 2022 - 3:52:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Compania aeriană TAROM va fi privatizată


4 aprilie 2012

taromLa scurt timp de la vânzarea pachetului de acţiuni, vor fi numiţi membrii consiliului de administraţie şi managerul privat, se arată într-un document publicat de FMI.

În decembrie 2011, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat cu asocierea S.S.I.F. Carpatica Invest şi S.S.I.F. Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 20% din pachetul de acţiuni prin Bursa de Valori Bucureşti al companiei aeriene TAROM.

Documentul publicat pe site-ul FMI arată că transportatorul trebuie să aibă în vedere şi un program de restructurare care să cuprindă măsuri privind rutele şi structura flotei, dar şi reduceri de costuri prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal, etc.

Pe de altă parte, se are în vedere sporirea veniturilor prin strategii alternative de vânzări şi optimizarea politicilor de preţuri, prin dezvoltarea de strategii pentru liniile noi spre Europa de Est în colaborare cu partenerii SkyTeam şi vânzarea de produse de marcă TAROM.

Documentul face referire şi la renegocierea contractului cu Globeground pentru a reduce costurile de handling.

În luna martie, compania a anunţat că în urma negocierilor cu GlobeGround România s-a obţinut o reducere estimativă a costurilor pentru serviciile handling pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă de 1.000.000 dolari anual.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro