Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:26:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Investitorii qatarezi, interesaţi de România


3 martie 2018

Ştefan Radu OPREA, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu E.S. Abdulla Nasser A. Alhemaidi, ambasadorul Statului Qatar în România, axată pe necesitatea intensificării demersurilor comune pentru fructificarea oportunităţilor economice şi comerciale existente în relaţia bilaterală, în avantajul ambelor ţări.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat modalităţile de creştere şi diversificare a schimburilor comerciale bilaterale, posibilităţile de implicare a companiilor din cele două ţări în proiecte economice comune, precum şi oportunităţile oferite de România investitorilor din Statul Qatar.

Ministrul Oprea l-a asigurat pe E.S. Abdulla Nasser A. Alhemaidi  de continuitatea proiectelor comune, precum şi a interesului pentru dezvoltarea permanentă a relaţiilor comerciale ale României cu alte ţări, precizând că: "România este o destinaţie de investiţii atractivă, care se bucură de o poziţionare strategică ce poate fi folosită ca poartă de acces pe piaţa Uniunii Europene. Este foarte important să susţinem consolidarea relaţiilor B2B între companiile din ţările noastre pentru că ne dorim o prezenţă mult mai activă în România a mediilor străine de business, inclusiv a oamenilor de afaceri qataratezi".

În context, au fost analizate o serie de oportunităţi de investiţii şi încheiere a unor parteneriate în România în domenii precum agricultură, turism, IT&C, petrochimie, industria de apărare şi aviaţie etc., apreciindu-se, totodată, cooperarea sectorială, pe zona turismului, unde în următoarea perioadă se va semna un  Memorandum de Înţelegere.

Ambasadorul Statului Qatar, evocând  vizita în România, în octombrie 2017 a delegaţiei Băncii de Dezvoltare a Qatarului, a reafirmat dorinţa investitorilor qatarezi de a extinde investiţiile şi în economia românească, menţionând că Fondul suveran de investiţii din Qatar (Qatar Investment Authority) are capital de peste 300 miliarde USD.

Statul Qatar este un partener comercial important al României în zona Golfului Persic. În anul 2017, schimburile comerciale româno - qatareze au totalizat 28,75 milioane USD, din care 25,42 milioane USD exporturi româneşti. Soldul balanţei comerciale se menţine favorabil României, cu un excedent de 22,96 milioane USD la 31 decembrie 2017.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro