Marţi, 11 august 2020 - 9:54:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

China va investi 1,5 miliarde de dolari în Bulgaria


5 mai 2012

malai-chinaChina urmează să investească circa 1,5 miliarde de dolari în Bulgaria în următorii ani, în proiecte de infrastructură, energie şi agricultură, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ Bulgaro-Chineza, Viktor Azmanov.

Azmanov a arătat că guvernele din Bulgaria şi China au semnat deja un memorandum de cooperare economică în urma căruia vor fi înfiinţate prin investiţii chineze mai multe fabrici, unde vor lucra până la 500 de angajaţi, transmite Novinite.

El a menţionat că unul dintre cele mai importante proiecte este crearea Zonei Industriale Bozuriste de lângă Sofia, al cărei proiect există încă de la venirea la putere a partidului de centru dreapta GERB, în 2009.

Această zonă va include un parc industrial şi de logistică, iar un proiect similar, cu finanţare chineză, este analizat pentru portul Varna.

Anunţul lui Azmanov a fost făcut după ce Bulgaria nu a participat la un forum economic major de la Varşovia, unde premierul chinez Wen Jiabao a declarat că ţara să intenţionează să investească 10 miliarde de dolari în Europa Centrală şi de Est.

Azmanov a subliniat că autorităţile chineze vor ca schimburile comerciale UE-China să atingă 100 de miliarde de dolari pe an, de la 52,9 miliarde de dolari în prezent.

El a notat că ţările est-europene pot obţine finanţare de la banca chineză pentru dezvoltare, alături de state din Africa şi America Latină.

Oficialul bulgar a precizat totodată că în luna noiembrie a acestui an este programat un forum economic major cu investitori chinezi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(31 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 august 2020
Autentificare
stiriactuale.ro