Sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 7:47:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cetăţenii „roagă fiscul” cu banii!


25 martie 2014

Ghişee unde nu se pot plăti impozitele cu cardul şi cozi interminabile pentru plata taxelor locale - aşa arată cele mai multe administraţii financiare. Aşa că nu e de mirare faptul că statul abia reuşeşte să adune bani la buget. Nici firmele nu au mai multe facilităţi. Acestea achită 300 de taxe anual şi fac de trei ori mai multe drumuri decât restul europenilor pentru a fi la zi cu plăţile.

Doar 176 de primării, din cele 3.000 câte există în toată ţara, acceptă plata cu cardul.
Nici patronii de firme nu au o viaţă uşoară atunci când trebuie să îşi achite taxele către stat. Antreprenorii români fac 39 de drumuri anual pentru a-şi achita taxele şi impozitele, de trei ori mai multe decât media europeană, şi pierd 200 de ore.

„Soluţia ideală ar fi ca impozitul pe profit să se platească o data pe an, nici nu aduce profit aşa mare statului încât să se justifice plata trimestrială”, spune expertul în fiscalitate Emilian Duca.

Noul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, recunoştea recent că statul la coadă trei ore nu va duce la creşterea încasărilor.

„Am spus că analizez taxele fiscale şi parafiscale. Voi anunţa câte şi dacă se pot tăia taxe fiscale şi parafiscale”, a spus ea.

Foto: realitatea.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro