Joi, 25 aprilie 2024 - 8:02:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


India a oprit exporturile de bumbac


7 martie 2012

bumbacIndia, al doilea mare producător de bumbac la nivel mondial, după China, a oprit luni exporturile, iar măsura va afecta piaţa globală alimentând creşterea preţurilor internaţionale. Decizia luată luni are efect imediat, a anunţat Directoratul General pentru Comerţ Extern, fără a explica motivul blocării exporturilor, potrivit Financial Times.

Analiştii afirmă că India a apelat la suspendarea livrărilor la extern pentru a asigura o aprovizionare suficientă cu bumbac a companiilor locale din industria textilă, aflate sub presiune din cauza creşterii preţurilor.

"Exportul bumbacului a fost interzis până la noi instrucţiuni. Exportul în contul unor autoritzaţii deja eliberate nu va fi, de asemenea, permis", a anunţat, autoritatea pentru comerţ extern.

Contractele futures în SUA pentru bumbac cu livrare în luna mai au urcat cu peste 4%, la un maxim de 92,23 cenţi pentru un pfund (453,6 grame), în timp ce la Shanghai creşterea a depăşit 1%.

China, cel mai mare consumator de bumbac din lume, este cea mai mare piaţă de export a Indiei.

"Este o decizie foarte proastă. Va afecta reputaţia Indiei pe pieţele internaţionale şi vom suferi pe termen lung. În principal este rău pentru fermieri, întrucât preţul bumbacului va coborî la nivel local", a declarat preşedintele Asociaţiei Bumbacului din India, Dhiren N. Sheth.

Companiile din industria textilă din India s-au plâns în ultima perioadă că pierd din competitivitate în faţa rivalilor din Bangladesh şi Pakistan, din cauza majorării preţurilor la bumbac pe piaţa locală. Decizia autorităţii de reglementare a exporturilor va conduce, probabil, la o reducere a preţurilor pe piaţa internă.

India a exportat în acest an fiscal, care se încheie la finele lunii martie, o cantitate de bumbac peste ţinta guvernului, ca urmare a cererii puternice din China, responsabilă de circa 80% din livrările la extern.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro