Miercuri, 22 mai 2024 - 1:17:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Forumul de Afaceri România – Turcia, în Prahova. Consolidarea legăturilor economice şi stimularea investiţiilor


19 aprilie 2024

Forumul de Afaceri România – Turcia, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România, a fost un succes remarcabil, atrăgând o participare semnificativă din partea comunităţii antreprenoriale, instituţionale şi diplomatice. Evenimentul, desfăşurat la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, a fost onorat de prezenţa E.S. Dl. Özgür Kivanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia în România.

Gazda acestui eveniment a fost Aurelian Gogulescu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, iar printre participanţi s-au numărat prefectul Emil Drăgănescu, Simona Albu, City Manager Ploieşti, şi reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate importante precum ITM Prahova, AJOFM Prahova, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, Direcţia Regională Vamală Ploieşti şi Serviciul pentru Imigrări Prahova, ANAF.

Partea turcă a fost reprezentată de unele dintre cele mai prestigioase companii turceşti din România, precum BEKO, KANAL D, TURKISH AIRLINES, Grup Oztasar, Best Motors, Ecoline, DZG GROUP, UMEB, şi altele. De asemenea, au participat aproximativ 70 de companii cu capital turcesc din Bucureşti şi Ploieşti, precum şi firme cu capital integral românesc interesate de colaborări pe relaţia cu Turcia.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal facilitarea colaborării şi a parteneriatelor de business între comunitatea de afaceri turce şi autorităţile locale, precum şi alte companii din judeţul Prahova. Prin intermediul acestui forum, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a urmărit stabilirea unei relaţii de tip "win-win", care să conducă la dezvoltarea de parteneriate solide, sustenabile şi de succes.

Această iniţiativă s-a încadrat în eforturile constante ale Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova de promovare a exporturilor româneşti şi atragere a investiţiilor străine, în acest caz, investiţii turceşti. Astfel, evenimentul a contribuit la consolidarea relaţiilor economice bilaterale şi la sprijinirea internaţionalizării mediului de afaceri local, având un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a judeţului Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro