Vineri, 29 mai 2020 - 12:50:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Numărul românilor care au plecat să muncească în Marea Britanie a atins un nou record


13 noiembrie 2014

Numărul românilor şi bulgarilor care au plecat să lucreze în Marea Britanie a atins un nou record, arată statisticile oficiale, informează miercuri The Daily Telegraph, potrivit Agerpres.

Datele oferite de Biroul Naţional de Statistică arată că până la sfârşitul lunii septembrie pe teritoriul Marii Britanii lucrau 189.000 de cetăţeni din cele două ţări est-europene, ceea ce înseamnă o creştere cu 31.000 faţă de trimestrul precedent.

Cu toate acestea, cifrele arată o primă scădere a numărului de muncitori din Marea Britanie proveniţi din toate celelalte ţări membre ale Uniunii Europene per ansamblu în decursul a peste un an de zile.

La sfârşitul lunii septembrie, pe teritoriul Marii Britanii se aflau 1.817.000 de muncitori din UE, comparativ cu numărul de 1.847.000 la sfârşitul trimestrului precedent. Totuşi, numărul cetăţenilor europeni proveniţi din ţări cu probleme economice - precum Spania, Italia şi Grecia - a continuat să crească în mod constant în ultimul an.

Numărul de muncitori din cele opt ţări foste comuniste care au aderat la UE în 2004, inclusiv Polonia, a înregistrat o uşoară scădere de la 866.000 la 850.000 între sfârşitul lunii iunie şi sfârşitul lunii septembrie. Acest lucru înseamnă că România şi Bulgaria sunt singurele ţări care au înregistrat niveluri crescute ale imigraţiei în Marea Britanie.

Noile cifre oferite de Biroul Naţional de Statistică arată că numărul imigranţilor care trăiesc în Marea Britanie proveniţi din cele 14 state membre mai vechi ale UE, precum Franţa şi Germania, a scăzut cu 45.000 ajungând la 742.000 la sfârşitul lunii septembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(145 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro