Duminică, 28 aprilie 2024 - 6:40:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Exerciţiu antitero la sediul Conpet SA din Ploieşti


21 noiembrie 2018

Un amplu exerciţiu tehnico-tactic demonstrativ de intervenţie antiteroristă, având  la bază un scenariu de tip hibrid, s-a desfăşurat la sediul administrativ II al societăţii CONPET S.A., strada Rezervoarelor nr. 8, Ploieşti.

CONPET  S.A. este prima societate aflată sub autoritatea Ministerului Energiei care organizează un exerciţiu de intervenţie antiteroristă de acest tip - o interacţiune dinamică între elemente de hard power (acţiuni de tip militar) şi soft power (derularea unor campanii de propagandă, dezinformare şi influenţare, derulare de atacuri cibernetice etc.), care include multiple componente: dezinformare, atac cibernetic, atac armat şi  atac cu materiale explozive/ pirotehnice.

Exerciţiul tehnico-tactic demonstrativ de astăzi a inclus atât anihilarea unui grup infracţional care a atacat Biroul SCADA al CONPET pentru a  transmite comenzi către Sistemul Naţional de Transport al Petrolului, cu scopul de a provoca daune, precum şi neutralizarea unui dispozitiv exploziv improvizat, amplasat în zonă de către infractori.

Intervenţia specializată a avut ca scop evaluarea riscului unui atac hibrid, folosind vulnerabilităţi fizice ale sediului administrativ II al  CONPET S.A. şi atacarea sistemului SCADA cu scopul compromiterii unei staţii automatizate de pompare a petrolului şi a mobilizat efective specializate ale forţelor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), respectiv Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Serban Cantacuzino” al Judeţului Prahova.

,,Evenimentul este o premieră în ceea ce priveşte organizarea unui exerciţiu de intervenţie antiteroristă pe baza unui scenariu de tip hibrid, iar CONPET, companie strategică pentru industria energetică naţională, a demonstrat, astăzi, că este pregătită, prin implicarea şi expertiza  specialiştilor la toate nivelurile ierarhice, să combată un atac care presupune elemente deosebit de complexe şi un grad ridicat de pericol pentru Sistemul Naţional de Transport al Petrolului” a declarat directorul general al CONPET S.A., Timur-Vasile CHIŞ.

CONPET S.A. Ploieşti a fost prima societate din domeniul energetic care a organizat, în data de 3 septembrie 2015, un exerciţiu de intervenţie antiteroristă pirotehnică, urmând ca, în perioada 2015 – 2017, la nivelul societăţii să se desfăşoare, în colaborare cu forţele din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, zece exerciţii de intervenţie antiteroristă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro