Joi, 18 aprilie 2024 - 3:58:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Miniştrii care nu atrag fonduri UE vor fi demişi


15 martie 2012

fonduri-europene-in-romaniaMiniştrii şi şefii de agenţii care, în următoarele săptămâni, nu remediază problemele legate de absorbţia fondurilor europene risca să fie destituiţi din funcţii, a transmis  premierul Ungureanu reprezentanţilor instituţiilor care au atribuţii pe fondurile europene.

"Principalul mesaj pe care l-a dat premierul este acela că nu mai este dispus să tolereze niciun fel de restante în procesele de absorbţie a fondurilor europene. Până la sfârşitul lunii martie toate procesele restante de evaluare trebuie să fie rezolvate, pentru a nu încărca suplimentar procedurile aflate în curs de desfăşurare", a explicat Suciu.

Potrivit acestuia, premierul Ungureanu a transmis că "în cazul în care aceste lucruri nu se vor întâmpla până la următoarea întâlnire de evaluare, în săptămânile următoare, se poate ajunge inclusiv la demiterea celor responsabili - şefi de agenţii şi miniştri".

"Este un angajament ferm al primului ministru pentru că procesul de absorbţie să se desfăşurat într-un alt ritm, iar toate elementele de slăbiciune identificate până acum să fie remediate în cel mai scurt timp posibil", a adăugat Dan Suciu.

La şedinţa de marţi de la Palatul Victoria au fost prezenţi membrii Cabinetului cu atribuţii în domeniu, ca şi şefii Autorităţilor de Management, Autorităţii de Certificare şi Plată, ANRMAP şi celorlalte organisme intermediare implicate în absorbţia fondurilor europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro