Marţi, 19 martie 2024 - 5:30:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A început greva transportatorilor


9 decembrie 2013

Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat luni în grevă pe termen nelimitat. Patronii de firme de transport se plâng că autorităţile nu au rezolvat niciuna dintre solicitările lor şi că riscă falimentul.

Luni, la ora 6.00, a început protestul în mai multe zone din ţară, însă în zona Bucureşti-Ilfov, după ora 8.00 camionagii au început să îşi caute un loc de parcare pe marginea drumurilor sau chiar în benzinării. Transportatorii rutieri de mărfuri sunt "mai decişi ca niciodată" să renunţe la activităţi pentru o perioadă nedeterminată.

Patronii de firme de transport sunt nemulţumiţi deoarece au cerut rezolvarea mai multor probleme, însă autorităţile nu şi-au respectat angajamentele. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor susţine că a avut un dialog permanent cu asociaţiile de transportatori şi că aceste probleme nu pot fi rezolvate peste noapte.

Aproximativ 150 de TIR-uri au fost oprite, luni dimineaţa, la intrarea în vama Petea şi la ieşirea din municipiul Satu Mare, transportatorii protestând împotriva noii taxe pe combustibil anunţată de Guvern, scrie Agerpres.

Şi în Baia Mare, traficul pe DN 1C a fost îngreunat din cauza ninsorii abundente, dar şi a protestelor organizate de transportatorii rutierii.

Traficul rutier a fost blocat o oră şi pe centura ocolitoare a Sibiului, care face parte din Autostrada A1 din cauza protestului transportatorilor.

Şi în Vâlcea au fost proteste. Astfel, şoferii a aproximativ 70 de autotrenuri au protestat, luni dimineaţa, la Râmnicu Vâlcea, împotriva majorării accizelor la combustibili cu 0,7 eurocenţi pe litru, aceştia pornind într-un marş cu 20km/h, pe Valea Oltului.

Câteva zeci de şoferi de pe maşini de transport marfă au protestat, luni, şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava.

Zeci de TIR-uri au fost trase pe dreapta şi pe şoseaua de centură a Timişoarei, la ieşirea spre Lugoj, fără să blocheze circulaţia.

Peste 35 de şoferi de camioane au protestat şi pe Autostrada Transilvania, la Gilău, judeţul Cluj, ei parcând autovehiculele pe o bandă de circulaţie de pe fiecare sens, fără a bloca însă traficul.

Proteste au fost şi în Arad. Aproximativ 150 de şoferi de camioane au protestat pe DN 7, spre Vama Nădlac, traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate din cauza coloanei de automarfare care se deplasează cu viteză redusă.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro