Luni, 15 august 2022 - 10:14:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

România ar putea aplica modelul băncii de dezvoltare din Polonia


16 martie 2015

România ar putea aplica modelul băncii de dezvoltare din Polonia, BGK, băncii de dezvoltare care va fi realizată pe structura Eximbank, în perioada următoare urmând să se lucreze la designul acestei bănci, a declarat, joi, Ştefan Nanu, director general al Direcţiei Trezorerie şi Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

“Acum este o perioadă în care se lucrează la designul băncii. O delegaţie compusă din membri ai Eximbank, ai Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Fondurilor Europene a fost de curând într-o vizită de lucru în Polonia la Bancă Naţională de Dezvoltare a Poloniei — BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego — n.r.). Nu vrem să reinventăm roata. Se încearcă să se preia acele lucruri care pot fi preluate. Există o similitudine cumva între cele două bănci. Şi banca aceea poloneză are tot aşa operaţiuni în nume şi cont propriu şi nume şi cont stat. Deci, în perioada următoare, se va lucra la adaptarea cadrului legislativ al Eximbank astfel încât să acomodeze anumite produse. O să fie şi o anumită adaptare internă la nivelul personalului şi infrastructurii Eximbank astfel încât să poată să răspundă acestui concept, de bancă naţională de dezvoltare”, a spus Ştefan Nanu, la o conferinţă pe tema creditării.

Acesta a afirmat că în şedinţa de Guvern de miercuri s-a discutat ca noua bancă de dezvoltare să fie realizată pe “scheletul” Eximbank. Nanu a explicat că s-a ales Eximbank ţinând cont că statul are un capital de risc acolo de circa 1,5 miliarde lei, care pot fi puşi în creditare printr-o paletă de instrumente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro