Sâmbătă, 11 iulie 2020 - 10:54:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Programul Rabla 2018 a fost demarat: Câţi bani au fost alocaţi în acest an


16 martie 2018

Programul Rabla 2018 a fost demarat astăzi. La acesta pot participa atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, iar bugetul total alocat va fi de 253 de milioane de lei.

Bugetul este împărţit în două secţiuni: 133 de milioane de lei (Rabla Clasic) şi 120 de milioane de lei, către Rabla Plus, program care va fi demarat săptămâna viitoare.

Ministerul Mediului susţine că banii vor acoperi achiziţionarea a aproximativ de 19.000 de vehicule noi, dintre care 2.000 vor fi maşini electrice.

”Persoanele fizice pot începe din acest moment să meargă la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere pentru a-şi achiziţiona un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. În acelaşi timp, persoanele juridice pot depune, începând de astăzi, dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu, în condiţiile Ghidului de finanţare, până pe 28 septembrie 2018”, a declarat ministrul mediului, Graţiela-Leocadia Gavrilescu.

O premieră a programului Rabla 2018 este că, în cadrul ”Rabla Clasic”, microbuzul va fi pe lista autovehiculelor eligibile pentru casare.

Cuantumul primei de casare pentru Programul „Rabla Clasic” va rămâne, în 2018, la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani dat spre casare. Banii sunt acordaţi pentru cumpărarea unei maşini noi care generează cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

La acest ajutor, beneficiarul care va cumpăra un autovehicul nou care generează emisii de cel mult 98 g de CO2/km în regim de funcţionare mixt este îndreptăţit să primească un ecobonus de 1.000 de lei.

Dacă voucherul Rabla 2018 va fi folosit pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, ecobonusul creşte la 1.700 de lei. Cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard în cazul în care se îndeplinesc ambele condiţii.

Un singur proprietar poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, urmând să beneficieze de mai multe prime de casare.

Principalele modificări aduse Ghidului de finanţare pentru Programul Rabla 2018:

  • introducerea termenului de 60 de zile, de la publicarea listei persoanelor juridice de drept privat acceptate, pentru înscrierea la producătorii validaţi,
  • apariţia spaţiului privat virtual pentru emiterea certificatelor de atestare fiscală,
  • obligaţia înmatriculării autovehiculelor noi achiziţionate prin intermediul programului, pe numele beneficiarilor, în termen legal de la emiterea facturii de achiziţie (prevedere valabilă doar pentru persoanele juridice care primesc ajutor de minimis).

Programul Rabla 2018: Persoane juridice

Programul Rabla 2018 nu se adresează doar persoanelor fizice. Astfel, instituţiile pot solicita o finanţare de cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro. Plafonul coboară la echivalentul în lei a 100.000 euro, dacă persoana juridică este implicată în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri.

În cadrul programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete:

  • unul de 45.000 lei (n.r. – 10.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.
  • ecobonus de 20.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă

Programul Rabla se bucură încă de succes în rândul românilor. Anul trecut, programul Rabla a beneficiat de o alocare în valoare de 205 milioane de lei, iar prin intermediul acestuia au fost scoase din uz 28.366 de autoturisme cu grad înalt de emisii poluante.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(459 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro