Sâmbătă, 18 mai 2024 - 10:41:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Contractul cu Bechtel a fost reziliat


30 mai 2013

Ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Şova, a anunţat că Guvernul a reziliat contractul cu Bechtel. În urma negocierilor care s-au încheiat miercuri seară, s-a decis ca România să plătească penalităţi în valoare de 37,2 milioane de euro. De asemenea, ministrul a anunţat că după finalizarea formalităţilor de reziliere, contractul va fi desecretizat.

 

"Negocierile la Bechtel s-au încheiat. Contractul a fost reziliat în aceasta seara (miercuri seara n.red.). Suma pe care o datorăm, conform contractului de reziliere, este de 37,2 milioane de euro, cu tot cu TVA", a anuntat ministrul Dan Sova, la Realitatea TV.

 

Compania Bechtel a fost contractată în anul 2004 pentru construcţia Autostrăzii Transilvania.

 

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, anunţat recent că autorităţile încearcă, până în 30 aprilie, să ajungă la un acord cu compania Bechtel privind despăgubirile pe care le are de achitat statul.

 

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu compania americană Becthel, care trebuia executat până cel târziu în 2012. Pe fondul disputelor politice iniţiate de partidele care s-au succedat la guvernare şi fără bani alocaţi de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat într-un ritm lent, iar până în prezent au fost executaţi doar 52 de kilometri.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro