Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:19:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este cel mai mare proprietar străin de terenuri din România


21 ianuarie 2014

Până pe 1 ianuarie anul acesta, străinii puteau cumpăra teren agricol în România doar pe persoană juridică. Cine este cel mai mare proprietar de teren agricol în România, pentru care încasează subvenţii?, se întreabă Economica.net

Un italian este în spatele companiei care exploatează cea mai mare suprafaţă de teren arabil din România,  pentru care primeşte subvenţii, potrivit datelor furnizate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii din Agricultură, care a realizat un top al beneficiarilor de subvenţii în funcţie de suprafaţă (date aferente campaniei din primăvara lui 2013-ultimele disponibile).

Se numeşte Martini Luciano şi, din datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), este unicul acţionar al societăţii Emiliana West Rom SRL, compania care administrează 10.615,44 de hectare de teren în judeţul Timiş, potrivit datelor APIA care includ atât suprafeţele deţinute de persoanele juridice respective  în proprietate cât şi suprafeţele arendate de acestea din diverse surse.

“Majoritatea terenului este în proprietatea noastră. Cred că sunt în jur de 10.000 de hectare”, au declarat oficial al companiei. De asemenea, pe site-ul companiei se menţionează că Emiliana West Rom, cu afaceri în prelucrarea grăsimilor vegetale, agricultură,  zootehnie şi depozitare administrază şi cultivă aproximativ 12.000 de ha, din care circa 10.000 ha sunt proprietatea firmei.

Compania Emiliana West Rom, înfiinţată în anul 2000 şi în care s-au investit peste 30 de milioane de euro, a raportat în 2012 o cifră de afaceri netă de peste 54 de milioane de lei şi un profit net de aproximativ 2,2 milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro