Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:32:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adevărul din spatele crizei imobiliare


1 martie 2013

Intrarea în Uniunea Europeană a reprezentant pentru România şi accesul la marea scenă a investiţiilor imobiliare internaţionale. Creşterile au fost fulgerătoare, iar acum pierderile sunt pe măsură.

Produsul Intern Brut nominal al României creştea în perioada de dinaintea crizei imobiliare cu 18%, nivel ce depăşea până şi pieţele emergente din Asia. Pe baza acestor creşteri, investitorii imobiliari au început să îşi facă calcule elaborate din care reieşea că România nu se poate îndrepta decât în direcţia pieţelor din Vestul Europei. Câştigurile aşteptate au dus la o explozie a pieţei imobiliare din România.

Singurul sector care mai genera un câştig la capitalul investit de 20-30% era industria drogurilor. Asta s-a întâmplat între 2004 şi 2008“, spune Andrei Popovici, consultant independent şi până anul trecut partener asociat al biroului din România al McKinsey.

Dezvoltările rapide aduse de această expansiune forţară a pieţei imobiliare au ajutat România să recupereze din distanţa pe care o avea faţă de ţările mai dezvoltate, dar nu considerabil. Astăzi, suprafaţa de birouri raportată la 100 de locuitori plasează Bucureştiul de două ori sub nivelul din Praga şi de cinci ori sub piaţa vieneză.

Sursa: capital.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro