Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:45:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sony concediază 10.000 de angajaţi


11 aprilie 2012

sonyProducătorul japonez de echipamente electronice Sony Corp va disponibiliza 10.000 de angajaţi, aproximativ 6% din personalul său, până la finele acestui an, informează un articol publicat  în cotidianul financiar nipon Nikkei, transmite Reuters.

Nikkei susţine că jumătate din reducerile de personal vor apărea ca urmare a consolidării operaţiunilor din domeniul produselor chimice şi LCD-urilor de dimensiuni mici şi medii. Publicaţia precizează că deocamdată nu este clar cum vor fi împărţite disponibilizările între operaţiunile domestice şi cele de peste hotare ale grupului. În prezent Sony are aproximativ 168.000 de angajaţi în întreaga lume.

Nikkei susţine că Sony ar putea cere directorilor săi executivi să returneze bonusurile. Noul director general, Kazuo Hirai, care a preluat funcţia de CEO de la Howard Stringer începând cu 1 aprilie, ar urma să prezinte joi planurile de relansare ale companiei.

În exerciţiul fiscal care s-a încheiat la 31 martie anul curent, Sony estimează că a înregistrat pierderi de 220 miliarde de yeni (2,7 miliarde de dolari), acesta fiind al patru an consecutiv încheiat de Sony cu pierderi.

În luna februarie a acestui an agenţia de evaluare Standard and Poor's a decis să coboare, cu o treaptă, ratingul atribuit grupului japonez Sony Corp, până la 'BBB plus' de la 'A minus', perspectiva asociată fiind una negativă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro