Vineri, 29 martie 2024 - 11:05:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Italienii au început goana după aur


28 iunie 2012

aurDe frica unei prăbuşiri a monedei euro, italienii au început goana după aur! Lingourile din preţiosul metal sunt la mare căutare în aceste zile! Astfel, băncile se organizează pentru a face faţă unei cereri care a crescut până la 50%.

"Şi în 2012 şi în anii următori achiziţiile de lingouri de aur vor fi şi mai masive", a afirmat Ivana Ciabatti, proprietara ''Italpreziosi'' din Arezzo, citată de Money.ro

"Oamenii care cumpără aur în cantitate mare şi îl îngroapă în grădină sau îl ascund în pereţi de rigips, aşa cum au făcut clienţi de-ai noştri în ultimele săptămâni, caută în aur siguranţa pentru viitor şi nu se gândesc să-l revândă peste o lună sau un an', spune Roberto Binetti de la compania specializată în monezi de aur, ''Confinvest''.

Potrivit managerului companiei ''Cordusio Metalli'', Lorenzo Bellatti, aurul place mult celor din Europa de Est care au economii şi care lucrează în Italia: "Pentru că prin acele părţi au trăit recent adevărate tragedii, războaie şi colaps economic şi au putut constata că valoarea unei valute se poate prăbuşi într-o clipă, în timp ce cea a aurului rezistă, iar pe termen lung, creşte", a explicat el.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro