Joi, 26 mai 2022 - 7:44:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cele două autostrăzi pe care NATO le cere în România


1 aprilie 2018

România va fi forţată să construiască două autostrăzi-cheie pentru mobilitatea trupelor europene. Cele două rute sunt căi de circulaţie vitale şi pentru transporturile comerciale prin România.

NATO a stabilit care sunt cele 9 coridoare cheie pentru transportul convoaielor militare. Uniunea Europeană vrea, de asemenea, ca armatele sale să se poată mişca rapid dintr-o ţară în alta şi pentru aceasta este nevoie de infrastructură şi birocraţie simplificată, notează stirileprotv.ro.

”Trebuie să vedem care este necesarul de investiţii, desigur vom acorda prioritate nevoilor de pe cele nouă coridoare cheie”, a explicat Violeta Bulc, sloveana care este în funcţia de comisar pentru transporturi în Comisia Europeană.

Iată care sunt cele două rute:

Ruta 1: Nădlac, Arad, Timişoara, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa;

Ruta 2: Nădlac, Arad, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Calafat.

Un sector care ar putea fi modernizat complet este şi cel dintre Oradea şi Calafat. Vorbim despre sectorul românesc al unui proiect colosal: Via Carpatia.

“Via Carpatia ar trebui să lege ţările baltice cu toată partea aceasta de sud-est a flancului estic. E un proiect care face parte tot din ideea de mobilitate militară”, explică Mihai Fifor, ministrul Apărării.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2022
Autentificare
stiriactuale.ro