Marţi, 19 martie 2024 - 7:11:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traseul pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost stabilit


20 decembrie 2015

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat ca autostrada Sibiu-Pitesti ar putea fi finalizata în 2020. Studiul de fezabilitate urmeaza sa fie realizat anul viitor, în timp ce constructia va dura 3 sau 4 ani.

"Fezabilitatea va trebui facuta în mod serios, cu studii geo, cu studii topo, sunt lucrari care nefacute au stat la baza greselilor pe care le constatam, de genul Orastie-Sibiu, deci nefacute bine. Ele vor trebui facute temeinic, ca sa putem sa avem o baza pentru proiectare corecta si, dupa aceea, pe baza unui proiect bine fundamentat sa putem sa facem pasul urmator, o constructie pe care sa nu trebuiasca sa o demolam ulterior. Studiul de fezabilitate pentru Pitesti-Sibiu este deja în derulare, s-a împartit pe cinci tronsoane. Doua din ele la capete, care ridica mai putine probleme de mediu, (...) au început si ar fi trebuit sa se termine chiar în aceasta perioada în care discutam acum. Celelalte trei, de la mijloc, au probleme de mediu, în sensul ca se afla în Natura 2000, si acolo dureaza ceva mai mult", a afirmat Costescu.

În urma unor consultari publice a fost stabilit traseul autostrazii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.

"Este varianta trei. O zona care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru ca trosoanele de mijloc sunt peste munte si nu hotâram daca trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt daca mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe aceasta tema", a precizat Costescu pentru Mediafax.

Întrebat daca autostrada va fi finalizata în anul 2020, Costescu a raspuns afirmativ, aratând însa ca termenul include "o marja destul de optimista". El a afirmat ca în Italia si Spania faza de pregatire a unui astfel de proiect dureaza 5-6 ani, fata de 2 în România, la care se adauga executia propriu-zisa de 3-4 ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro