Sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 6:51:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tinerii primesc un ajutor de 10.000 de euro pentru a porni o afacere


20 februarie 2014

Tinerii primesc un ajutor de 10.000 de euro de la stat, dacă îşi vor înfiinţa un SRL - debutant, SRL-D, cum este el cunoscut pe piaţă. Procedura de înfiinţare a unei astfel de firme nu diferă cu mult de cea pe care o necesită înfiinţarea oricărei societăţi cu răspundere limitată, dar costurile sau taxele sunt zero.

În primul rând, pentru a înfiinţa un SRL-D trebuie să aveţi până în 35 de ani şi să nu mai fi avut nicio firmă până la momentul solicitării finanţării. Iar primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să mergeţi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care veţi avea sediul, pentru rezervarea numelui firmei. De obicei, această rezervare se obţine pe loc, însă, fiţi pregătiţi cu cel puţin zece variante de nume.

Următorul pas este completarea şi încheierea contractului de comodat şi a actului constitutiv, pe care, împreună cu rezervarea de nume, le veţi duce la orice bancă, pentru depunerea capitalului social. De aici veţi primi o chitanţă care atestă plata capitalului social. Cu această chitanţă, alături de celelalte acte şi de o copie după actul de proprietate al celui cu care aţi încheiat contractul de comodat, vă veţi întoarce din nou la Registrul Comerţului. Aici veţi completa formularele necesare dosarului de înfiinţare pe care le primiţi de la biroul de Informaţii al instituţiei.

Cu dosarul completat, vă veţi prezenta la ghişeul destinat depunerii sale. Teoretic, în a treia zi, dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, iar Certificatul de Înregistrare va putea fi ridicat de la Registrul Comerţului. Odată obţinut, puteţi merge la orice magazin specializat pentru a vă realiza prima ştampilă.

Facilităţile înfiinţării unui SRL-D

- scutire de la taxa de înfiinţare la Registrul Comerţului

- scutire de la taxa de publicare în Monitor

- scutire de la plata CAS-ului

- credite garantate de FNG, până la 80.000 de euro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro