Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:34:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bani europeni pentru bunăstarea porcilor


26 iulie 2012

porciAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine. Această măsură, finanţată prin Axa 2 a PNDR 2007 - 2013, beneficiază de o alocare financiară de 155 milioane euro.


Cererile de ajutor se depun la centrele judeţene APIA pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarilor, până pe data de 15 august. Pot beneficia de plăţile acordate prin Măsura 215 exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor. Beneficiarii trebuie să îşi asume voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor pentru a deveni eligibili în cadrul acestei măsuri.


Fermierii pot încheia angajamente voluntare multianuale (cinci ani), pentru unul sau o combinaţie între cele şase pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente.


În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro