Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:43:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liechtenstein va pune capăt secretului bancar


18 noiembrie 2013

Liechtenstein, ale cărui bănci au fost acuzate de Statele Unite şi alte ţări că facilitează evaziunea fiscală, a anunţat că va pune capăt practicii de a ajuta străinii să ascundă bani de autorităţile fiscale din propriile ţări, relatează Reuters.

Bancherii din principat speră că decizia, o reacţie la presiunile internaţionale pentru o mai mare transparenţă bancară, va tempera atenţia negativă primită după investigaţiile recente ale europenilor şi americanilor asupra activităţilor băncilor din Liechtenstein, atenţie care a determinat unii străini bogaţi să-şi retragă fondurile din această ţară.

Guvernul micului principat cu 36.000 de locuitori a afirmat într-un comunicat că se va alătura Convenţiei Multilaterale privind asistenţa administrativă reciprocă în domeniul fiscal, un forum internaţional care permite autorităţilor fiscale să ceară omologilor acestora din alte ţări informaţii referitoare la contribuabili.

Liechtenstein a indicat, de asemenea, că se va alătura unui sistem de schimb automat de informaţii care este dezvoltat în prezent de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), program ce urmează să intre în vigoare la sfârşitul lui 2015 sau începutul lui 2016.

În cadrul acestui sistem, dacă o persoană deschide un cont bancar într-o ţară străină, acea ţară va informa automat autoritatea fiscală din ţara de origine a persoanei respective.

Consultanţii fiscali susţin că schimbul automat de informaţii va îngreuna sau chiar va face imposibile cele mai comune forme de evaziune fiscală în ţările unde va fi implementat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro