Marţi, 19 martie 2024 - 1:55:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avionul care ar putea face mai puţin de 15 minute de la Bucureşti la Cluj


22 iunie 2017

Boom, o companie cu sediul în Statele Unite, în Denver, anunţă că un avion supersonic pentru transportul de persoane ar putea decola începând de anul viitor. Aceştia spun că distanţa dintre Londra şi New York ar putea fi făcută în doar 3 ore şi 15 minute. În prezent, un zbor durează aproape 8 ore.

În acest proiect este implicat şi miliardarul Richard Branson, care are afaceri şi în industria aeronautică.

Avionul de pasageri ar putea zbura cu o viteză de peste 2.300 de kilometri pe oră, la o altitudine de 18.000 de metri altitudine. S-a pus foarte mare accent pe silenţionzitate, o problemă pe care Concorde, proiectul francezo-britanic al unui avion supersonic civil, nu a reuşit să o rezolve.

Cel mai mare model va avea 55 de locuri, dispuse pe două rânduri. Prima călătorie cu avionul supersonic civil va costă în jur de 5.000 de dolari. Reprezentanţii companiei spun că au primit deja 76 de comenzi pentru bilete.

Se caută soluţii de transport ultra rapid şi pe Pământ, nu doar în aer. Trenurile Hyperloop One ar putea lega mai multe oraşe din Europa, iar distanţe de peste o mie de kilometri ar putea fi parcurse în câteva zeci de minute.

Au fost propuse şi câteva rute care ar putea fi construite în Europa. Printre acestea se află Corsica-Sardinia (451 km), Estonia-Finlanda (90 km), Germania (1.991 km), Polonia (415 km), Spania-Maroc (629 km), Olanda (428 km), Marea Britanie – legătură nord-sud (666 km), Marea Britanie – arc nordic (545 km), Marea Britanie – Scoţia – Ţara Galilor (1.060 km).

Prima linie a trenului Hyperloop ar putea fi între Amsterdam şi Paris. Trenul ar urma să transporte până la 40 de pasageri.

Hyperloop Transportation Technologies a construit în deşertul Nevada o zonă de teste pentru ceea ce ar putea reprezenta transportul în comun al viitorului.

Miliardarul Elon Musk, cel care a fondat şi producătorul de maşini electrice Tesla, este susţinătorul proiectului Hyperloop. Acesta spune că o distanţă de 600 de kilometri ar putea fi parcursă în mai puţin de o oră. Tehnologia presupune ca nişte trenuri speciale să circule la viteze mari, cu energie solară, printr-un tub pneumatic cu diametru de aproximativ 2 metri, pe perne de aer.

Investiţiile într-un traseu de 600 de kilometri ar fi de aproximativ 6 miliarde de dolari, iar proiectul ar putea fi implementat în 7 – 10 ani. Trenurile, nişte capsule metalice speciale, ar putea fi capabile să transporte până la 28 de pasageri, cu viteze de până la 1.300 de kilometri pe oră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro