Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:21:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principalii finanţatori pentru majoritatea firmelor mici şi mijlocii


5 septembrie 2013

Mai mult de 91% din întreprinderile mici şi mijlocii din România se autofinanţează, procentul fiind în creştere de la 75% în 2011, pe fondul scăderii creditării bancare, arată un studiu al Consiliului Naţional al IMM-urilor.
 
Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a arătat că "în urma unei anchete realizate pe un eşantion de 1.858 întreprinzători din toată ţara, a reieşit că un procent de 91,2% dintre IMM-uri se autofinanţează. Acest procent a crescut în ultimul an cu 16,3%, în paralel cu scăderea cu 5% a creditelor bancare".
 
"Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, ne-a promis că la începutul lunii octombrie va fi organizată o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor bancare şi cei ai mediului antreprenorial, întâlnire la care va participa şi premierul Victor Ponta. Întâlnirea are ca principal scop creşterea gradului de transparenţă a relaţiilor dintre bănci şi IMM-uri", a mai spus Ovidiu Nicolescu.

Sursa: adevarul.ro

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro