Joi, 28 martie 2024 - 11:48:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pensionarii vor primi în februarie majorarea de 4% pentru luna ianuarie


30 ianuarie 2013

După ce Parlamentul a adoptat, marţi, ordonanţa de majorare a pensiilor, luna februarie vine cu bani mai mulţi pentru pensionari. Aceştia vor primi pensiile indexate, plus diferenţa de bani rămasă restantă din luna ianuarie, a anunţat, la România TV, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

"Pensiile nu se măresc peste 2 zile, ele sunt mărite de la începutul anului. Pensionarii vor primi în luna februarie, conform planificării, pensiile pentru februarie şi diferenţa pe ianuarie", a declarat ministrul Muncii.

Bani mai mulţi vor primi şi cei din grupele I şi II de muncă, pentru care nu au fost bani de majorări în ultimii 3 ani. "Reluăm ceea ce a fost suspendat de guvernul Boc: toate persoanele vor primi spor de grupă", a afirmat Câmpeanu.

"Aplicăm încă o prevedere din Legea pensiilor, care nu a fost aplicată 3 ani. Este vorba de toate persoanele înscrise la pensie după data publicării acestei legi cărora trebuia să li se aplice un coeficient de corecţie, pentru că le-a crescut stagiul de cotizare foarte mult. Este vorba de 600.000 de persoane care vor primi în plus un coeficient de corecţie", a mai anunţat Mariana Câmpeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în sesiunea extraordinară, cu 307 de voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri, ordonanţa de urgenţă 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul stabilirii valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro