Marţi, 19 martie 2024 - 11:39:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul şi Prahova - sub lupa americanilor


9 octombrie 2014

Un diplomat american confirmă că Ploieştiul şi Prahova se află pe un mare zăcământ de ţiţei şi gaze naturale. Compania americană ExxonMobil a descoperit în România resurse uriaşe de ţiţei şi gaze, a declarat Nicholas Taubman, cel care a fost ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti în perioada 2005-2008, într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul.

România are resurse majore de ţiţei şi gaze, iar asta în câmpuri despre care se credea că sunt epuizate, arată diplomatul american Nicholas Taubman, prezent la Bucureşti pentru a participa la cea de-a treia ediţie Bucharest Forum, organizată de Institutul Aspen România.

Diplomatul a arătat că sectorul energetic este principalul avantaj al României. „Moştenirea României pentru următorii 100 de ani se află sub picioarele voastre. Spre exemplu, câmpurile gazeifere din Ploieşti, despre care se credea că au fost epuizate din cauza exploatării lor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au încă mai mult ţiţei şi gaze decât volumul total pe care l-aţi extras în ultima sută de ani. Apoi, un alt exemplu bun este că sub platforma continentală a României din Marea Neagră se găsesc aproximativ, şi este o estimare precaută, 25.000 de miliarde de picioare cubice de gaze.


Nu este exclus ca în următorii ani Prahova să redevină acel Eldorado al petrolului cum era în anii 30-40, desigur cu inconvenientele inerente: poluare, imigrare a forţei de muncă din toată ţara, exproprieri, localităţi şi comunităţi afectate etc.

Sursa: adevarul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro