Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:26:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câte ouă cumpără românii de Paşte


14 aprilie 2017

Românii cumpără, în perioada sărbătorilor de Paşte, ouă în valoare de 15 milioane de euro, potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

În această perioadă, românii vor achiziţiona aproximativ 150 de milioane de ouă, scrie profit.ro. Este o creştere evidentă, faţă de nivelul normal de ouă cumpărate lună de lună de români. Astfel, pe lângă cele 70 de milioane de ouă achiziţionate din magazine, românii vor apela, cu ocazia Paştelui, şi la ţărani, care vor vinde aproximativ 80 de milioane de ouă în această perioadă.

Ouăle de găină rămân preferatele românilor, în timp ce ouăle de raţă, prepeliţă sau curcă au o cotă foarte mică de piaţă.

Va creşte şi consumul de vin, cu aproximativ 70 la sută mai mult decât într-o lună obişnuită, în timp ce 7,5 milioane de cozonaci vor fi achiziţionate de români în perioada Paştelui.

De asemenea, românii vor consuma şi 3 milioane de miei. Potrivit INS, fiecare român consumă aproximativ două kilograme de carne de oaie şi capră anual, faţă de 31 de kilograme de carne de porc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro