Marţi, 19 martie 2024 - 10:09:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât costă vacanţa de iarnă?


31 octombrie 2012

Agenţiile de turism şi-au pregătit deja ofertele pentru vacanţă de iarnă, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion, însă majoritatea încep de pe 22 sau 23 decembrie, în condiţiile în care prima zi de Crăciun este marţi anul acesta. Pachetele agenţiilor de turism includ de la trei până la şase nopţi de cazare. Cele mai ieftine sejururi sunt, anul acesta în zona Moldovei şi a Bucovinei. În Suceviţa, prahovenii vor plăti pentru un sejur ce include trei nopţi de cazare între 23 şi 26 decembrie 385 de lei, conform agenţiei de turism Simian Turism.

Ce tarife sunt în zona Moldovei

Reporterii nostrii au studiat ofertele pe care le-au pus la dispoziţie agenţiile de turism. Cele mai ieftine sejururi de Crăciun puse la dispoziţie de agenţia de turism Simian Turism sunt în zona Bucovinei şi a Moldovei. Pentru trei nopţi de cazare cu prânz festiv de Crăciun, prahovenii vor plăti la Pensiunea Loredana, de trei stele în Gura Humorului 800 de lei persoană, dacă optează pentru perioada 24-27 decembrie. Mai apoi, la Pensiunea Maria, tot de trei stele, dar din Voroneţ, tariful este mai mic pentru acelaşi număr de nopţi de cazare, respectiv 561 de lei de persoană între 23 şi 26 decembrie. La Suceviţa, tot pentru trei nopţi de cazare într-o pensiune de trei stele, un sejur ajunge la 385 de lei între 23 şi 26 decembrie, fiind inclusă şi o cină festivă în pachet. Aceeaşi agenţie de turism are pachete pentru vacanţă de iarnă şi pentru staţiunea Durau. Prahovenii care vor alege această destinaţie vor plăti 275 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare la hotelul de trei stele Bradul, în pachet fiind inclusă o cină festivă. În aceeaşi staţiune, la Hotel Brânduşa de două stele, tariful de persoană tot pentru trei nopţi de cazare este de 242 de lei în perioada 23-26 decembrie. Cei care vor ca de Crăciun să se răsfeţe în Poiana Braşov vor fi nevoiţi să scoată sume mai mari din buzunar, pentru un sejururile sunt ceva mai costisitoare. Pentru pachete de trei nopţi de cazare, prahovenii vor plăti între 150 şi 350 de euro. Astfel, un sejur la Hotel Rina Tirol de trei stele din Poiană Braşov, clienţii vor plăti 150 de euro, pe când tot pentru un hotel de trei stele, dar care include şi spa, prahovenii vor scoate din buzunar 350 de euro.

De Revelion preţurile sunt la mari

Simian Turism are oferte speciale pentru prahovenii care aleg Predealul că destinaţie de Crăciun, pentru că există un pachet de cinci nopţi de cazare plus încă una gratuită cu tot cu mic dejun la preţul de 685 de lei, în perioada 21-27 decembrie. Tarifele pentru un sejur de cinci nopţi în Predeal pot ajunge chiar şi până la 1100 de lei de persoană, dacă prahovenii aleg Hotelul Belvedere din această staţiune. Pachetul include o cină festivă, iar cazarea se face în camera single, în perioada 21-26 decembrie. În ceea ce priveşte ofertele Simian Turism pentru revelion, preţurile sunt ceva mai ridicate. De exemplu, prahovenii care aleg să petreacă noaptea dintre ani într-un hotel de la Băile Felix pot plăti pentru un sejur între 689 de lei şi 1800 de lei de persoană, în funcţie de câte nopţi de cazare include pachetul. Toate ofertele includ însă o cină festivă de Revelion. În Bucovina, preţurile sunt ceva mai mici, întrucât variază între 935 de lei şi 1650 de lei, tot în funcţie de numărul de nopţi de cazare. De exemplu, cei care vor merge la Pensiunea Maria din Voroneţ, între 29 decembrie şi 2 ianuarie vor plăti 935 de lei, pe când cei care vor să petreacă mai mult timp în vacanţă vor scoate din buzunar pentru cinci nopţi de cazare la Pensiunea Ieremia Movila din Suceviţa 1650 de lei.

Încă se mai lucrează la oferte

Agenţia Cliven Turism a pregătit de asemenea oferte pentru vacanţă de iarnă. Aşadar, cei care doresc să se răsfeţe cu un sejur 3-6 nopţi de cazare la Băile Herculane, vor plăti între 370 lei pentru pachetul de trei nopţi cu loc într-o cameră dublă şi 815 lei dacă optează pentru şase nopţi de cazare, tot în cameră dublă. Printre serviciile incluse de Hotelul Sara’s Sons de trei stele din Băile Herculane se număra accesul la bazinul cu apă termală din aer liber, facilităţi pentru copii, gratuitate la cazare pentru cei cu vârste cuprinse între 0 şi 10 ani, dar şi meniu pentru cei mici în seara de Crăciun. Prahovenii care vor, în schimb, să meargă la Bran pentru sărbătorile de iarnă, vor plăti aproximativ 1615 lei pentru un pachet dacă vor opta pentru una din perioadele 21-26 sau 22-27 decembrie. Serviciile puse la dispoziţie de Hotelul Wolf de patru stele includ prânz festiv în ziua de Crăciun, colinde, dansatori de muzică populară, mâncare tradiţională, dar şi petreceri tematice în fiecare seară. În funcţie de condiţiile meteo, turistii se vor putea plimba cu sania sau se vor putea distra pe un derdeluş special amenajat în apropierea complexului. Preţurile Cliven Turism pentru sejururile din Poiană Braşov sunt şi ele ceva mai ridicate decât în alte staţiuni, pentru că de exemplu, la Hotel Alpin de patru stele, preţul pentru un sejur în perioada 21 şi 26 decembrie este de 299 de euro de persoană într-o cameră dublă. Cei care doresc un pachet la acest hotel într-un apartament pentru două persoane vor plăti însă 507 euro. Complexul pune la dispoziţia turiştilor acces la saună, piscină şi sala de fitness, pe lângă cina tradiţională din Ajunul Crăciunului şi petrecere. Există însă şi agenţii care nu şi-au făcut încă pachetele cu oferte pentru Crăciun şi Revelion. „Nu avem finalizate încă ofertele pentru sărbătorile de iarnă. Probabil că vom avea pachetele după ce se va desfăşura Târgul de Turism de la Bucureşti”, au precizat reprezentanţii agenţiei de turism Unita.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro