Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:01:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Venit minim garantat de 750 de euro, pe viaţă


28 august 2017

Românii care se mută în Finlanda vor putea primi 750 de euro pe lună, pe viaţă, această ţară devenind practic una din cele mai bune ţări în care poţi să locuieşti.

Vestea vine dintr-o ţară nordică, Finlanda, care a decis să îşi ajute cetăţenii. Chiar si românii care decit să se mute în Finlanda vor obţine o rentă viageră cuprinsă între 550 şi 750 de euro.

Cetăţenii vor primi aceşti bani pe viaţă, iar cei care vor să muncească să câştige ceva în plus o vor putea face. Sunt vizate persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani.

În program vor fi incluşi în special oameni care primesc deja ajutoare de la stat, spune profesorul Olli Kangas de la Social Security Institution Kela.

Proiectul presupune acordarea, pentru început, o sumă de 550 de euro lunar unui grup de 10.000 de persoane pentru o perioadă de 2 ani de zile, perioadă în care aceştia nu vor avea nici un fel de obligaţii în ceea ce priveşte reintegrarea pe piaţa forţei de muncă.

Mai mult dacă vor să lucreze, cei care vor primi aceşti bani vor putea obţine şi alte venituri fără a le fi afectată renta pe care o vor primi din partea statului finlandez.

În ţara noastră, deputatul Varujan Pambuccian declară că lucrul pe care noi trebuie să îl evităm acum este ca peste 15 ani să nu avem în România o clasă a oamenilor inutili ca vector social major.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro