Închideți
Sedinta FOTO GRATUITA pentru copilul tau
Duminică, 27 mai 2018 - 2:59:26
EUR
EURO = 4.6292 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9502 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce spitale private şi publice au fost acreditate în ultimii doi ani


1 mai 2013

Anul trecut, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea acreditat niciunul dintre cele 435 de spitale. În iulie 2012, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a acreditat primul spital privat din ţară - Euroclinica Hospital, din Baia Mare.

 

Apoi, au urmat tot mai multe spitale, şi private şi publice, astfel încât lista a ajuns la 33 de spitale acreditate şi alte zeci care sunt înscrise pentru acreditare. În total, în procesul de acreditare au fost înscrise 459 de spitale, dintre care 74 unităţi sanitare private. Aceste spitale vor fi evaluate în funcţie de opţiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care durează cinci ani, respectiv 2011 - 2015. Vor fi evaluate în medie 51 de spitale pe trimestru. Care este de fapt miza acestui proces foarte anevoios?

Până în 2014 toate spitalele trebuie să treacă prin acest proces de evaluare deoarece fără aceasta spitalele nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat

pentru că nu s-ar mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale prestate. Mai exact, acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale. Acreditarea se face în funcţie de o serie de  standarde si criterii pe baza cărora se va face evaluarea unităţilor spitaliceşti. Spre exemplu, un salon de spital nu are voie să aibă mai multe de şase paturi.

 

Primul ciclu de acreditare durează cinci ani şi vor fi evaluate aproximativ 51 de spitale pe trimestru. Taxa de acreditare şi reevaluare a fost stabilită anul trecut la nivelul CoNAS la 240 de lei pe pat valabil pentru un ciclu de acreditare.

 

Această acreditare este diferită de clasificarea întocmită recent de Ministerul Sănătăţii şi urmează să fie finalizată în 2015. Clasificarea a încadrat spitalele în diverse categorii, pentru a ajuta CoNAS să trimită evaluatorii potriviţi pentru acreditarea respectivei unităţi. Din cele aproape 100 de spitale private cu autorizaţie, 66 au cerut să fie clasificate de Ministerul Sănătăţii într-una dintre cele cinci clase de competenţă. Nicio unitate nu a intrat în categoria I (maximum de performanţă) şi numai una s-a clasificat la categoria a II-a cu plan de conformare -  Spitalul Clinic Pelican, din Oradea. Majoritatea covârşitoare a unităţilor private face parte din ultimele două categorii (minimum de performanţă). Doar MedLife şi Sanador din Capitală s-au remarcat prin performanţă, acestea fiind încadrate în cea de-a treia categorie.

 

Ce spitale private au fost acreditate

 

Singurul spital privat acreditat cu nivel maxim este Life Memorial Hospital, cel mai mare spital din reteaua Medlife, în cadrul căruia lucrează 500 de cadre medicale, care oferă servicii medicale integrate de spital, maternitate, hyperclinică, laborator şi farmacie.

Primul spital privat acreditat de CONAS a fost Euroclinica Hospital din Baia Mare, in luna aprilie 2012. Unitatea sanitară şi-a început activitatea în februarie 2006, fiind primul furnizor privat de servicii spitaliceşti din Maramureş. Spitalul are 22 de saloane cu 44 de paturi şi specialităţi precum neurochirurgie, chirurgie generală, medicină internă, diabet şi obstetrică ginecologie.

Centrul medical Nova Vita din Târgu Mureş, unul dintre cele mai mari spitale private din ţară, a obţinut anul acesta acreditarea din partea CONAS.

Alte spitale private acreditate până acum de CoNas sunt Spitalul Clinic "Malp" - Bacău, Spitalul Clinic "Sanador"- Bucureşti, Societatea Comercială "Che Cosmedica" - Baia Mare, Societatea Comercială "Spitalul Rocomedicor" - Constanţa, Societatea Comercială "Art Estet" -  Centrul Chirurgical "Artis 3", Cluj-Napoca, Spitalul Societatea Comercială "Asclepios" - , Constanţa.

 

Ce spitale publice au fost acreditate

 

Primele patru spitale publice din România acreditate de CoNAS au fost, în 2011,  Institutul "Matei Balş" (primul din Bucureşti), Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul Carol Davila, Spitalul Militar de Urgenţă"Constantin Papilian" din Cluj Napoca şi Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.

Primul spital judeţean acreditat din România este cel de urgenţă, din Slobozia. Unitatea a primit certificatul de acreditare CoNAS, după ce a îndeplinit, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este primul spital judeţean acreditat din România, dar al nouălea spital acreditat din ţară.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(200 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookScoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Este momentul sa va concentrati asupra treburilor casnice, chiar daca ati prefera o iesire cu prietenii. Intuitia va ajuta sa rezolvati probleme dificile, dar va sfatuim sa tineti cont si de sfaturile partenerului de viata. In a doua parte a zilei un prieten v-ar putea cere ajutorul intr-o problema de sanatate. taur In contextul astral al zilei de azi, este de asteptat sa fiti intr-o forma intelectuala excelenta. Relatiile cu cei din jur ar trebui sa decurga fara dificultati. Sunteti dispus sa le ascultati problemele si sa le oferiti sfaturi. Eastrolog.ro va recomanda sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le puteti respecta. Dupa-amiaza s-ar putea sa fiti invitat la o intrunire cu persoane apropiate.
GEMENI RAC
gemeni Puteti sa incepeti o afacere sau sa faceti planuri cu privire la o investitie pe termen lung. Prietenii si partenerul de viata va sustin. Este o zi favorabila in plan profesional, dar este recomandabil sa evitati speculatiile. Aveti rabdare! Satisfactiile vor aparea curand. rac In prima parte a zilei, partenerul de viata va apreciaza ideile originale. Este de asteptat sa aveti un randament foarte bun in plan profesional sau in afaceri si aveti sanse sa terminati tot ce ati inceput. S-ar putea sa intampinati mici dificultati financiare. Nu este cazul sa va ingrijorati, puteti conta pe ajutorul unei persoane mai in varsta.
LEU FECIOARĂ
leu Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales in casa, dar eastrolog.ro va recomanda sa teminati mai intai activitatile deja incepute. Capacitatea de comunicare este excelenta si va ajuta sa legati cu usurinta noi relatii de prietenie. Va sfatuim sa nu luati decizii importante de unul singur. fecioara S-ar putea ca anumite dificultati din relatiile parteneriale sa va afecteze randamentul intelectual. Daca reusiti sa va concentrati, aveti posibilitatea sa obtineti mici castiguri financiare. Eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent si sa ascultati sfaturile celor din jur.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este o zi buna pentru a face schimbari importante in plan profesional sau in afaceri, pe care le pregatiti de ceva timp. Aveti sanse sa va afirmati pe plan social. De asemenea, sunt favorizate studiile si calatoriile. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va exprimati clar fata de partenerul de viata, ca sa nu fiti inteles gresit. scorpion Astazi aveti un simt practic deosebit si puteti sa demarati o afacere profitabila. S-ar putea ca un prieten sa va propuna o colaborare pe termen lung. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va ganditi serios si sa nu va grabiti sa acceptati, chiar daca propunerea este foarte tentanta. Este recomandabil sa nu luati hotarari sub impulsul momentului, pentru ca s-ar putea sa regretati.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este o zi favorabila realizarilor deosebite pe plan social si in ceea ce priveste castigurile materiale. Profitati de acest context favorabil! S-ar putea ivi ocazia sa plecati intr-o calatorie. Va sfatuim sa nu refuzati, pentru ca v-ar putea prilejui o realizare frumoasa in plan profesional sau in afaceri. capricorn Parcurgeti o perioada favorabila din toate punctele de vedere si va simtiti in forma. Aveti ocazia sa obtineti castiguri financiare nesperate si sa va afirmati in societate. Relatiile cu partenerul de viata ar trebui sa fie armonioase, ceea ce va asigura confortul psihic. Va sfatuim sa fiti cumpatat si sa nu va asumati riscuri.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Sunteti in forma si va adaptati cu usurinta la situatii noi. Aveti ocazia sa rezolvati diverse probleme personale sau ale familiei. Mai mult, aveti sanse sa ii ajutati si pe cei din jur. Este o zi buna pentru comunicarea cu prietenii si familia. Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti grija sa nu transformati dialogul in monolog. pesti In prima parte a zilei puteti rezolva anumite probleme financiare de care nu v-ati putut ocupa in ultima perioada. Dupa-amiaza s-ar putea sa vi se propuna colaborarea intr-o afacere profitabila. Va recomandam sa o analizati cu atentie, pentru ca sunt sanse sa va aduca beneficii importante, care sa va redreseze bugetul.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 mai 2018
Autentificare
stiriactuale.ro