Joi, 25 aprilie 2024 - 10:31:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scad tarifele la roaming


1 iulie 2013

Toţi operatorii de telefonie din România care oferă servicii de roaming în reţelele publice de comunicaţii mobile în interiorul Uniunii Europene /UE/ vor fi obligaţi ca, de la 1 iulie 2013, să aplice noi tarife maxime clienţilor care se află în călătorie într-un alt stat membru şi utilizează telefonul în roaming, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/.

 

Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut (fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,07 euro/minut (fără TVA).

 

Conform noului grafic de tarifare, preţul pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming nu va depăşi valoarea de 0,08 euro (fără TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită. Totodată, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fără TVA).

 

Noile tarife sunt conforme cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 531/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului privind roaming-ul în reţelele publice de comunicaţii mobile în interiorul Uniunii.

 

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi utilizează planurile tarifare de bază, adică cele cărora li se aplică Eurotarifele pentru servicii de voce, SMS şi date, neimplicând încheierea unui abonament suplimentar sau alte costuri, aceste planuri tarifare putând fi combinate cu oricare alte planuri tarifare disponibile la operatori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro