Marţi, 19 martie 2024 - 5:55:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Revine creditul cu buletinul, acum de 10 ori mai scump


20 aprilie 2014

Tot mai multe instituţii financiare nebancare acordă împrumuturi urgente şi fără prea multe formalităţi, chiar şi restanţierilor la bănci, însă practică dobânzi exorbitante.

„Bani până la leafă“, sume de până la 1.000 de lei cu rambursare în cel mult şase luni, uşor şi rapid de obţinut – aceasta este noua haină îmbrăcată acum de mai vechiul (şi celebrul) „credit doar cu buletinul“.

Se oferă, într-adevăr, doar în baza actului de identitate şi a unei cereri scrise, poate fi accesat chiar şi de datornicii care au restanţe la alte credite (către bănci), dar dacă ne uităm la dobânzile practicate constatăm costuri extrem de mari

Promotorii acestor credite se adresează în special persoanelor cu probleme temporare de finanţare (până la următorul salariu), care au nevoie urgentă de bani în orice condiţii, celor cu întârzieri la plata ratelor şi care nu sunt luaţi în seamă de bănci.

Sau se acordă care nu se încadrează la un credit bancar (venituri, vârstă sau perioadă la locul de muncă sub minimul acceptat de bănci) ori persoanelor care nu se pot deplasa la bancă sau/şi nu sunt confortabile cu plăţile online (creditul la domiciliu).

Dobânda anuală efectivă (DAE) exprimă sub formă procentuală costul anual al unui credit (dobândă şi comisioane) şi este obligatoriu să fie calculată şi afişată pentru orice produs de creditare.

În cazul noului „credit doar cu buletinul“, cu cât împrumutul este pe un termen mai scurt, cu atât DAE este mai mare. Iar astfel de credite „se acordă în general pe un an, câteva săptămâni sau, unele, 35 de zile (până la primul salariu).

De aceea, ele sunt promovate cu rata pe care trebuie să o plătiţi zilnic sau săptămânal (pentru a arăta o sumă mică) şi undeva scris mai mic pe pagină este şi DAE“, se arată într-o analiză comparativă realizată de finzoom.ro.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro