Luni, 29 aprilie 2024 - 9:43:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Facturi mai mici pentru o anumită categorie de consumatori! Condiţii!


15 aprilie 2024

Românii ar putea beneficia de facturi mai mici la energia electrică în viitorul apropiat. O reducere de 10% este în discuţie, iar aceasta ar putea fi aplicată celor care îndeplinesc două criterii specifice: un consum de peste 250 KWh şi un plafon de preţ ridicat, de 1,3 lei pe KWh (TVA inclus). Astfel, clienţii care se încadrează în această categorie ar putea observa o scădere a valorii facturilor lor în perioada următoare.

Perspectiva a fost prezentată de preşedintele Asociaţiei Energiei Inteligente şi, în principiu, se aplică clienţilor, indiferent de furnizorul de energie electrică cu care au încheiat un contract. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a confirmat că, începând cu luna viitoare, mulţi români vor observa scăderi ale preţurilor la gaze şi la energie electrică, în special cei cu un plafon mai mare de 1,3 lei pe KWh.

Cu toate acestea, cei care au un consum sub acest prag probabil nu vor simţi o reducere semnificativă a preţului şi a valorii facturii lor. Burduja a subliniat că furnizorii nu cumpără întreaga cantitate de energie electrică doar de pe piaţă, ci au şi alte contracte şi aranjamente financiare care influenţează preţurile medii lunare.

Guvernul a adoptat o Ordonanţă pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022, eliminând taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizând schema de sprijin pentru toţi consumatorii, ceea ce va duce la scăderea preţurilor pentru următoarele 12 luni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro