Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:39:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Europa are cu 4,5 milioane mai mulţi şomeri


12 iulie 2012

jobsNumărul şomerilor ar putea creşte cu 4,5 milioane în Zona Euro în următorii patru ani, dacă nu sunt adoptate politicile economice pentru creştere economiei şi ocuparea forţei de muncă avertizează Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), într-un studiu.

În prezent, există în Europa 17,4 milioane de persoane care solicită loc de muncă, adică o rată a şomajului de 11%, subliniază OIM. Organizaţia este alarmată în special de şomajul în rândul tinerilor, care este de 22% în întrega zonă, dar ajunge la 30% în Italia, Portugalia şi Slovacia şi 50% în Spania şi Grecia. 44% dintre şomeri nu au un loc de muncă de peste un an.

Juan Somavia, directorul general al OIM, a lansat un avertisment sever ţărilor europene, spuncand că toate vor fi atinse de un şomaj ridicat, chiar şi cele mai puţin afectate până acum, în cazul în care nu va fi o schimbare radicală a politicii.

"Dacă nu există nici o schimbare de politică, toate, şi spun bine, toate ţările din Zona Euro vor fi afectate, atât cele deja în dificultate cât şi cele care s-au descurcat mai bine", a spus Somavia. "Vedem din ce în ce mai mult ca o abordare bazată exclusiv pe austeritate fiscală are un impact tot mai mare asupra ocupării forţei de muncă, fără a reduce în mod semnificativ deficitele bugetare", arata studiul OIM.

Somavia recomanda politici de investiţii şi refacerea sistemului financiar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro