Un cartier nou, construit de la zero, ar trebui să însemne mai mult decât nişte blocuri şi locuri de parcare betonate. Din păcate, mulţi dezvoltatori imobiliari din Ploieşti ignoră confortul locatarilor, sacrificând facilităţi precum locuri de socializare sau spaţii cu destinaţie comunitară pentru a construi şi mai multe apartamente generatoare de profit. Cumulate, aceste absenţe duc la descurajarea implicării civice şi a spiritului comunitar, adică a elementelor esenţiale pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor.
În ultimii zece ani, în Ploieşti au apărut mai multe cartiere noi. Cu câteva excepţii, dezvoltatorii imobiliari au preferat să folosească fiecare metru pătrat de teren pentru a construi locuinţe, fără să ţină seamă de nevoile social-comunitare ale viitorilor locatari.
Astfel, din cele mai multe ”rezidenţiale” din municipiu lipsesc spaţiile comune de socializare, precum bănci sau chioşcuri unde locatarii ieşiţi la plimbare să poată interacţiona. Aşadar, chiar dacă au plătit sume importante pentru o locuinţă nouă, proprietarii de apartamente nu beneficiază de o infrastructură comunitară cu mult diferită de cea din blocurile comuniste.
În aceeaşi situaţie se regăsesc şi copiii locatarilor din cartierele noi, care nu au la dispoziţie decât cel mult un loc de joacă, de dimensiuni reduse, amenajat doar să dea bine în materialele publicitare ale dezvoltatorilor imobiliari. Ca să nu mai vorbim de măsuri minimale pentru asigurarea siguranţei pe domeniul comun.
Cu o singură excepţie, niciunul dintre dezvoltatorii cartierelor construite în ultimii ani în Ploieşti nu a luat măsuri minimale pentru siguranţa locatarilor. Ideea de acces controlat, teren împrejmuit şi protejat posturi de pază care să supravegheze nu doar accesul în cartier, ci şi ce se întâmplă pe teritoriul acestuia, a fost probabil prima la care au renunţat majoritatea constructorilor noilor ansambluri rezidenţiale.
La fel, deşi mişcarea şi sportul nu ţin cont de vârstă, din cartierele noi din Ploieşti lipsesc şi alte facilităţi precum terenuri sau săli de sport. De exemplu, în zona Giuleşti din Capitală se construieşte acum Aqua City, un cartier rezidenţial care va oferi viitorilor locatari numeroase oportunităţi de petrecere a timpului liber, precum: centru SPA, cu jacuzzi şi saune, sală de fitness şi kinetoterapie, parc de 3400 mp, locuri de joacă, grădiniţă, terenuri de sport si agrement.
Cum vedem modele de succes în imediata noastră vecinătate, nu putem să nu ne întrebăm: la Ploieşti de ce nu se poate?
Majoritatea cartierelor noi ale Ploieştiului nu diferă cu mult de cele din perioada comunistă
25 august 2022

- Tags:
- mrs ploiesti,
- cartiere ploiesti
Din aceeaşi categorie:
Trenul care a provocat accidentul de lângă Moscova transporta marfă pentru uzinele DACIA din România
Invitaţie la relaxare din partea PPC Energie cu o ofertă dedicată clienţilor noi din judeţul Prahova

Top articole
-
Gospodărie mistuită de flăcări. Mai multe persoane au suferit atac de panică
-
Crimă sau sinucidere în Parcul Municipal Vest din Ploiesti? Bărbat înjunghiat, descoperit într-un autoturism
-
Schimbare de conducere la CSJ Prahova! Cine îl înlocuieste pe Silviu Crângasu: Urzeală sau Nica?
-
Profesor de la Şcoala de Poliţie, găsit mort în maşină
-
Firmă din Prahova, prinsă cu nereguli. A păgubit statul cu peste 10 milioane de euro
-
Copil de 4 ani, ucis în bătaie de propriii părinţi. Frăţiorul lui, găsit aproape mort de foame!
-
Flăcări uriaşe în Starchiojd! Trei case distruse de un incendiu puternic
-
Abuz şocant în Prahova. Trei membri ai aceleaşi familii, reţinuţi pentru muncă forţată şi trafic de minori
-
Din drum, direct în fântână! Accident în Prahova
-
Crimă din gelozie în Prahova
Anul - ediţia nr. 3715
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 aprilie 2025
Autentificare
Autentificare