Joi, 2 aprilie 2020 - 1:15:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Nu te mai poţi ascude de portăreii fiscului!


12 martie 2014

Potrivit art. V din OUG nr. 125/2011, actul normativ care a modificat Codul fiscal la finalul anului 2011, Fiscul administreaza din 1 iulie 2012 contributiile sociale la pensii datorate de persoanele fizice.

Astfel, de la inceputul lunii iulie 2012, casele de pensii au predat organelor fiscale din subordinea ANAF, in vederea colectarii, creantele reprezentand contributiile de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, stabilite si neachitate pana la 30 iunie 2012.

Incepand cu 1 iulie 2012, contributiile la pensii datorate de persoanele fizice se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora sunt luati in administrare contribuabilii, in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscala al contribuabililor.

Pentru a-si plati CAS, persoanele fizice care au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii au obligatia sa-si declare veniturile care reprezinta baza de calcul a contributiilor de asigurari sociale, la organul fiscal competent, prin depunerea Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (formular 600).

Concret, aceasta declaratie trebuie depusa de urmatoarele persoane, mentionate in Codul fiscal:

Intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;membrii intreprinderii familiale;persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.

Totusi, in cazul in care contribuabilii, preluati in administrare din 1 iulie 2012 de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, nu depun formularul 600, organul fiscal trebuie sa stabileasca din oficiu sumele datorate de catre acestia.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(181 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 aprilie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro