Duminică, 2 octombrie 2022 - 6:26:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Salariu uriaş pentru noul director al Yahoo!


9 ianuarie 2012

yahooScott Thompson, directorul general al Yahoo!, va primi un pachet salarial care ar putea ajunge până la 27 milioane de dolari, incluzând salariul, posibile bonusuri, acţiuni acordate în funcţie de performanţe şi alte forme de plată.


Thompson, fost preşedinte al PayPal, companie din grupul eBay, va avea un salariu de bază de un milion de dolari anual şi un bonus de până la 2 milioane de dolari, transmite Bloomberg.

Directorul, care preia funcţia începând de luni, trebuie să reorganizeze g care în ultima perioadă nu a reuşit să concureze cu rivalii Google sau Facebook. Thompson va supraveghea o analiză a operaţiunilor Yahoo! începută după concedierea precedentului director general, Carol Bartz.

"Pachetul salarial pare neobişnuit de mare. Dar Thompson vine de la o companie care are succes şi este pus într-o situaţie riscantă", a declarat Mark Mahaney, analist la Citygroup.

Noul şef al Yahoo! va primi un pachet de acţiuni la Yahoo în valoare de 11 milioane de dolari, o primă de instalare de 5 milioane de dolari, un bonus în bani de 1,5 milioane de dolari şi acţiuni condiţionate de performanţele grupului în valoare de 6,5 milioane de dolari.

Înaintea lui Thompson, la conducerea Yahoo s-a aflat, până în septembrie, Carol Bartz. Directorul a fost concediat după mai puţin de trei ani, după ce în 2009 a fost atrasă de Yahoo cu un pachet de compensaţii totalizând 47,2 milioane de dolari. Suma includea mai ales opţiuni pentru acţiuni Yahoo şi acţiuni condiţionate de performanţele grupului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro